•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pizza van je eigen barbecue

Pizza van je eigen barbecue

Breng de Italiaanse keuken naar jouw achtertuin. Zo kun je van jouw barbecue een pizzaoven maken - van ingrediënten en baktijd tot deegrecepten tot de perfecte pizzasteen.
 

DE GEHEIMEN VOOR DE PERFECTE PIZZA

Met prachtig natuurschoon en een legendarische keuken is het geen wonder dat Italië een van de populairste reisbestemmingen ter wereld is. En ofschoon we het Colosseum niet uit Rome kunnen halen of de gondeliers uit Venetië, is er wel een makkelijke manier om een beetje Italiaans leven in huis te halen. Met het barbecueën van een fatsoenlijke pizza – met een dunne, knapperige korst, gesmolten kaas en heerlijke tomaten – voelt jouw terras binnen de kortste keren aan als de sprookjesachtige straten van Napels. Het woord “pizza” komt dan wel mogelijk uit de 10e eeuw, maar de pizza zoals wij die kennen, begon als een plat brood met kaas erop dat in de 18e eeuw in Napels werd verkocht. Nu is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste culinaire exportproducten van het land. Zelfs de uitvinders van haute cuisine zijn overtuigd: de Fransen eten zo‘n 10 kilo pizza per persoon per jaar. Dat kwam in 2015 neer op een onvoorstelbare 819 miljoen pizza’s.
 

EEN EENVOUDIG ALS EEN PIZZA

De ideale baktijd bedraagt 90 seconden bij 450ºC


pizzasteen

Pizza heeft maar een paar ingrediënten nodig, dus die moeten allemaal van topkwaliteit zijn. De klassieke Napolitaanse pizza is belegt met mozzarella, tomaten en basilicum, plus olijfolie en kruiden – maar voel je zich vooral vrij om te experimenteren! Jij bent immers degene die hem moet opeten. Veel koks gebruiken verschillende kaasmengsels om meer genuanceerde smaken en texturen te creëren. Van ricotta wordt de kaas romiger, asiago zorgt voor meer pit. Gruyère, provolone en Parmezaanse kaas zijn ook populaire opties. Ben je een maximalist? Bedek de pizza met vlees (peperoni, ham, worst) en groenten (ui, artisjok, boerenkool). 
 

Voor een authentieke Italiaanse korst is de Weber Gourmet BBQ System Pizzasteen de beste vriend van elke barbecuemeester. De steen absorbeert vocht, en zorgt zo voor een pizza die perfect bruin, licht en knapperig is, maar niet verbrand. (De steen is ook zeer geschikt voor het bakken van brood, koekjes en zelfs aardappelchips).
 

Onze toptips voor de beste Napolitaanse pizza? De ideale kooktijd voor een pizza is 90 seconden bij 450° C, dus hoe hoger de temperatuur, hoe beter het resultaat, en hoe korter de kooktijd. Als je briketten gebruikt, is de gaartijd langer – ongeveer 8 minuten per pizza – maar briketten kunnen een paar uur lang branden. Als je houtskool gebruikt kun je de kooktijd verkorten tot 4–5 minuten per pizza, omdat de barbecue heter wordt – maar dan moet je ook om de 20 minuten een halve korf brandende houtskool toevoegen. Heb je een gasbarbecue, dan hoef je slechts de brander onder de pizzasteen helemaal open te draaien. Buon appetito!

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...
Nacho's van de barbecue

Ben je dol op nacho's? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wist je dat je nacho's heel makkelijk kunt bereiden op de barbecue? Zo zet je altijd een lekker voorgerecht op tafel!

Lees meer...