•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Reuzengarnalen met knoflook broodkruim

Reuzengarnalen met knoflook broodkruim

Voor 5 personen

Benodigdheden:

  • Barbecue
  • Viskorf

Ingrediënten:

  • 5 reuzengarnalen – 80 gram per stuk
  • 100 gram wit brood
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroenrasp
  • 4 el peterselie
  • 3 el extra vièrge olijfolie
  • Naar smaak zout en peper

Bereiding

  • Bereid de barbecue voor op gemiddelde directe warmte (160° C).
  • Zet de viskorf op de hete barbecue. Gril de garnalen gedurende 6-8 minuten en keer de viskorf slechts 1 keer. Let erop dat je ze niet te lang bakt – ze zijn klaar als het vlees van doorschijnend naar wit verandert.
  • Smeer de viskorf in met olijfolie en leg de garnalen erin. Besprenkel de garnalen met olie en sluit dan de viskorf.
  • Gebruik je handen om de kop en rug van de garnalen te vullen met dit mengsel. Duw het er zachtjes in zodat alle holtes goed gevuld zijn.
  • Verkruimel het brood en plet de knoflook en doe dit in een kom. Voeg de citroenrasp toe. Was de peterselie, hak het fijn en meng dit erdoor. Voeg olijfolie, zout en peper naar smaak toe. Meng dit mengsel goed.
  • Spoel de garnalen af en dep droog. Snijd de garnalen in de lengte in van de staart tot het eind van de kop maar zonder ze door te snijden. Maak de binnenkant van de garnaal schoon door het darmkanaal te verwijderen.

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...
Nacho's van de barbecue

Ben je dol op nacho's? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wist je dat je nacho's heel makkelijk kunt bereiden op de barbecue? Zo zet je altijd een lekker voorgerecht op tafel!

Lees meer...