•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Groene doperwtjessoep met koud gerookte zalm en bieslook

Groene doperwtjessoep met koud gerookte zalm en bieslook

Ingrediënten doperwtensoep zalm weber

  • 600 gr doperwtjes
  • ½ venkelknol
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • Zout en peper
  • 8 plakjes koud gerookte zalm (175g)
  • 100 ml bieslook
  • 2 el zure room (18%)

Speciale accessoires

  • GBS Dutch Oven

Bereiding

In de keuken:
1. Spoel en schil de groenten.
2. Snijd de venkel, aardappel en ui in blokjes. Plet de knoflook.
3. Snijd de koud gerookte zalm in blokjes. Spoel de bieslook en hak deze fijn. Meng de zalm, bieslook en zure room en zet dit mengsel tot gebruik in de koelkast.

Op de barbecue:
1. Bereid de barbecue voor op directe warmte (180-190°C). Wanneer je een houtskoolbarbecue gebruikt heb je ongeveer 1/2 brikettenstarter met aangestoken Weber briketten nodig om deze temperatuur te bereiken.
2. Plaats de GBS Dutch Oven in het GBS grillrooster en verwarm deze voor boven directe warmte.
3. Doe de olie en in blokjes gesneden venkel, aardappel, ui en het teentje knoflook in de Dutch Oven en bak gedurende 5 minuten, totdat ze zacht zijn maar niet bruin.
4. Schenk de witte wijn erop en laat tot de helft inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon en slagroom toe. Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten sudderen totdat alle groenten gaar zijn.
5. Doe de doperwtjes in de soep, breng de soep opnieuw aan de kook en haal de Dutch Oven van de barbecue. Blend de soep met een staafmixer totdat de soep mooi glad is. Kruid met zout en peper naar smaak. Serveer de warme soep met een schepje van het mengsel van zalm, bieslook en zure room.

 

Voorbereidingstijd
30 min.
Bereidingstijd
30 min.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...
Nacho's van de barbecue

Ben je dol op nacho's? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wist je dat je nacho's heel makkelijk kunt bereiden op de barbecue? Zo zet je altijd een lekker voorgerecht op tafel!

Lees meer...