•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Zalm- en spinaziewafels

Zalm- en spinaziewafels

Voorbereidingstijd: 15 min.

Bereidingstijd: 12 - 16 min.
 

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 

Bereidingsmethode: Direct

 

INGREDIËNTEN

  • 50 g boter
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 zuiveringszout (bicarbonaat)
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • Een handvol spinazie
  • 200 g gerookte zalm
  • Boter om in te vetten
  • Peper en zout

    SPECIALE ACCESSOIRES
  • Weber GBS Wafel- en sandwichijzer
     

In de keuken

  • 01 Smelt de boter op laag vuur.

  • 02 Doe de bloem, bakpoeder, zuiveringszout (bicarbonaat) in een kom en meng alles door elkaar. Klop één voor één de eieren door het mengsel en voeg vervolgens de melk en room toe. Klop alles tot een glad beslag.

  • 03 Was de spinazie en dep hem vervolgens droog. Snij de zalm in reepjes van 1 cm dik.

Op de barbecue

  • 01 Bereid de barbecue voor op directe warmte - ca. 185°C. Doe het wafel- en sandwichijzer in het GBS rooster en verwarm 5-8 minuten voor.
  • 02 Bestrijk de binnenkant van het wafelijzer met een beetje boter.
  • 03 Verdeel het beslag over de vier secties, over het hele oppervlak. Leg 4-5 plakjes zalm en spinazie in elke sectie en bedek ze met nog een dun laagje beslag. Sluit het strijkijzer en bak het 6-8 minuten. Keer het strijkijzer om en bak nog 6-8 minuten, of tot de wafel aan beide kanten goudbruin is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Serveer de wafels met blokjes rode ui, visseneitjes en dillecrème.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...
Nacho's van de barbecue

Ben je dol op nacho's? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wist je dat je nacho's heel makkelijk kunt bereiden op de barbecue? Zo zet je altijd een lekker voorgerecht op tafel!

Lees meer...