•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Visspiesen met garnalen & inktvis

Visspiesen met garnalen & inktvis

Ben je op zoek naar een lekker visgerecht voor op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke visspiesen met garnalen en inktvis en verras jouw familie of vrienden met een overheerlijk gerecht, direct van de barbecue. Zet ‘m maar vast aan!

Visspiesen met garnalen & inktvis

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuegerechten
  • Visgerechten
  • Spiesen
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 12 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingredienten
    • 2 tenen knoflook fijngesneden
    • 2 rode pepers zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 2 tl gemberpoeder
    • 3 tl paprikapoeder mild
    • 2 tl oregano gedroogd
    • 80 ml olijfolie + extra voor het bestrijken
    • 4 limoenen in 24 partjes
    • 24 garnalen groot, gepeld, staartjes eraan gelaten
    • 300 g pijlinktvis in reepjes van 3 cm
    • 400 g stevige visfilet in blokjes van 3 cm
    • 4 maïskolven
    • bladpeterselieblaadjes voor de garnering

Instructies

  1. Heb je geen 12 metalen spiesen? Gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.
  2. Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.
  3. Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x. Wentel de spiesen door de marinade.
  4. Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.
  5. Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...