•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Bakplaten en grillplaten voor de BBQ

Barbecueën in de zomer is een gezellige manier om samen met vrienden en familie te eten. Om een lekkere barbecue voor te schotelen, zijn verschillende barbecue accessoires onmisbaar. Zo ook de bak- en grillplaten voor op de barbecue. Ben jij op zoek naar een bak- of grillplaat? Bekijk dan hieronder ons assortiment:

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 69 producten
Vergelijk (0)

Door gebruik te maken van een bak- of grillplaat kunnen bijvoorbeeld zeevruchten, gamba’s of kleine stukjes vlees niet tussen het rooster vallen. Daarnaast blijven de sappen die vrijkomen uit het vlees in de plaat liggen, waardoor het vlees de sappen weer op kan nemen. Daardoor krijgen jouw gerechten een diepere smaak.

Modellen bak- en grillplaten

Elk gerecht heeft een eigen bereidingstijd, maar ook een eigen bereidingstechniek. Daarom hebben de hoogwaardige barbecuemerken, zoals Weber, The Bastard, Grill Guru en Napoleon, verschillende barbecue roosters, bakplaten en grillplaten ontwikkeld. Deze barbecue accessoires verschillen in groottes, vormen en materialen, zodat jij voor elk gerecht en voor elke barbecue de juiste middelen kunt gebruiken. Zo bestaan er de volgende bak- en grillplaten:

  • Halve maan bak en grillplaten
  • Ronde bak en grillplaten
  • Vierkante bak en grillplaten
  • Rechthoekige bak en grillplaten
  • Grillmatten

Deze platen zijn vaak vervaardigd uit het hittebestendige materiaal geëmailleerd gietijzer. Dit materiaal houdt warmte uitstekend vast én verdeelt het mooi over de plaat, zodat jouw gerechten gelijkmatig gegaard worden. Hierdoor is het gietijzer ook perfect voor het grillen en dichtschroeien van vlees. Er zijn echter ook bak- en grillplaten die vervaardigd zijn uit rvs. Ook op dit materiaal kun je uitstekend bakken en grillen. Bij bbqkopen.nl bieden wij alle soorten platen aan. Wij hebben zelfs een plaat die aan de ene kant geschikt is voor grillen en aan de andere kant voor bakken. Daarnaast hebben wij een grillplaat die geschikt is voor op een vuurschaal. Daardoor kun je ook boven de vuurschaal gerechten grillen.

Wat is het verschil tussen een bakplaat en een grillplaat?

Bakplaat: Op een bakplaat (ook bekend als een plancha plaat) bereidt je gerechten die je normaal gesproken klaarmaakt op het fornuis, zoals een eitje of een pannenkoek. Door het echter op de barbecue te bereiden, krijg je een authentieke smaak. Daarnaast leg je bij bakken het eten in een olie of in een andere bereidingsvet (invetten) en dit gebeurt op een glad oppervlak. Door het gladde oppervlak bakt het etenswaar niet aan. Hierdoor is een bakplaat geschikt voor vlees, vis, groenten en fruit.

Grillplaat: Bij een grillplaat maak je gebruik van een minimale olie of vet. Dit gebeurt op een geribbeld oppervlak. Hierdoor is grillen dé perfecte manier om vlees, vis en groenten dicht te schroeien, ontstaan er mooie grillstrepen én krijgt het gerecht een lekkere grillsmaak.

Bbqkopen.nl showroom

Bij bbqkopen.nl bieden wij bak- en grillplaten aan van verschillende hoogstaande barbecuemerken. Denk hierbij aan Weber, The Bastard en Napoleon. Onze bak- en grillplaten liggen in de schappen in onze showroom in GroenRijk Tilburg. Hier staan onze specialisten ook voor jou klaar om vragen te beantwoorden of om je van advies te voorzien.