•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Barbecue thermometers

De kunst van het barbecueën zit hem vaak in de garing van het vlees. Met een barbecue thermometer bereik jij altijd de juiste kerntemperatuur. Dit is allereerst verstandig bij het doorgaren van kippen- en varkensvlees. Daarnaast bepaalt een thermometer het verschil tussen een alledaagse brisket en een botermalse brisket om van te watertanden. Onze bluetooth thermometers verbind je eenvoudig met jouw smartphone. Zo heb je altijd up to date informatie over de temperatuur en garing van jouw vlees. Bekijk alle bbq thermometers hieronder: 

1 - 27 van 27 producten
Vergelijk (0)

Het gemak van een vleesthermometer

Een vleesthermometer is een handig hulpmiddel bij het koken op de barbecue. Het belangrijkste voordeel van een vleesthermometer is dat het je kan helpen om het vlees op de juiste temperatuur te garen, zodat het niet te rauw of te gaar is. Een vleesthermometer kan ook helpen om te voorkomen dat het vlees aanbrandt of uitdroogt, door je in real-time te laten weten hoe ver het garen van het vlees is. Hierdoor kun je het vlees op de juiste momenten omdraaien of verplaatsen op de barbecue, om te zorgen dat het op de beste manier gaart. Bovendien is een vleesthermometer ook handig voor het maken van gerechten met meerdere componenten, zoals een sandwich met kaas, tomaat en bacon, omdat je de temperatuur van elk component apart kunt meten.
 

Ideale kerntemperatuur van vlees

Het is belangrijk om vlees op de juiste temperatuur te koken om ziekteverwekkende bacteriën te doden en om ervoor te zorgen dat het vlees lekker en sappig blijft. Voor kip is de ideale kerntemperatuur 74 graden Celsius, voor varkensvlees is de ideale kerntemperatuur 63 graden Celsius en voor rundvlees is de ideale kerntemperatuur medium-rare 54-57 graden Celsius. Het is altijd aanbevolen om een vleesthermometer te gebruiken om ervoor te zorgen dat het vlees op de juiste temperatuur is gekookt.
 

Welke BBQ thermometer kiezen?

Er zijn verschillende soorten vleesthermometers op de markt, en het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is. Een belangrijk ding om te overwegen bij het kiezen van een vleesthermometer is de nauwkeurigheid. Andere dingen om te overwegen zijn de duurzaamheid, gemak van gebruik en eventuele extra functies, zoals een timer of een alarm wanneer het vlees de juiste temperatuur bereikt. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een vleesthermometer met een lange, flexibele sonde om ervoor te zorgen dat je het vlees goed kunt meten, zonder het te hoeven openen en de hitte te laten ontsnappen.