•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pizzastenen

Pizzastenen worden steeds populairder en met een goede reden. Altijd al jouw eigen pizza’s willen bakken met zo’n heerlijke authentieke steenovensmaak? Dat kan makkelijker dan je denkt! Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is jouw barbecue en een handige pizzasteen. Ben jij op zoek naar een pizzasteen? Bekijk dan hieronder ons assortiment:

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 47 producten
Vergelijk (0)

De pizzastenen zijn gemaakt van cordieriet keramiek, waardoor ze uitstekend bestand zijn tegen hoge temperaturen. Ze kunnen deze warmte uitstekend vasthouden en overbrengen naar de pizza. Hierdoor krijgt de pizza ook een lekkere knapperige bodem. Wel adviseren wij om de pizzasteen nooit direct boven het vuur te leggen, maar om er bijvoorbeeld een plate setter onder te leggen.

Hoe gebruik ik een pizzasteen?

Het gebruik van een pizzasteen is helemaal niet moeilijk, maar toch zijn een paar handige tips altijd mooi meegenomen. Speciaal daarom heeft BBQkopen.nl een paar tips op een rijtje gezet, waarmee jij in een mum van tijd precies weet hoe je jouw pizzasteen optimaal kunt gebruiken! Leg de pizzasteen op de barbecue en laat hem hier ongeveer 20-30 minuten liggen. De pizzasteen is dan volledig op temperatuur wanneer je de pizza erop legt, waardoor hij zijn knapperige bodem krijgt. Voordat je de pizza op de pizzasteen legt, adviseren wij wel om de pizzasteen te bestrooien met bloem. Hiermee voorkom je namelijk dat de pizza aan de pizzasteen blijft plakken. Leg daarna de pizza met behulp van de handige pizzaspatel / pizzaschep op de pizzasteen. Na 10-12 minuten is de pizza klaar om opgegeten te worden.

Welke voordelen heeft een pizzasteen?

  • Pizzastenen behouden, in tegenstelling tot bakplaten, langer hun warmte vast;
  • Een barbecue pizzasteen geeft eenzelfde smaak als een pizza die bereidt wordt in een pizzaoven;
  • Een pizzasteen is eenvoudig in gebruik én heeft weinig onderhoud nodig;
  • Je kunt zelf bepalen hoe groot de pizza wordt.

Bbqkopen.nl collectie pizzastenen

Bij bbqkopen.nl bieden wij een ruim assortiment aan pizzastenen aan. Deze pizzastenen zijn ontwikkeld door hoogstaande barbecuemerken. Denk hierbij aan Napoleon pizzastenen, Grill Guru pizzastenen, Weber pizzastenen, Kamado Joe pizzastenen en The Bastard pizzastenen. Het is belangrijk om te kijken welke pizzasteen geschikt is voor jou barbecue. De merken hebben namelijk pizzastenen ontwikkeld die alleen op hun barbecues passen. Onze specialisten staan altijd voor jou klaar om je van advies te voorzien of om je vragen te beantwoorden.