•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Groene doperwtjessoep met koud gerookte zalm en bieslook

Ingrediënten

  • 600 gr doperwtjes
  • ½ venkelknol
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • Zout en peper
  • 8 plakjes koud gerookte zalm (175g)
  • 100 ml bieslook
  • 2 el zure room (18%)

Speciale accessoires

  • GBS Dutch Oven

Bereiding

In de keuken:
1. Spoel en schil de groenten.
2. Snijd de venkel, aardappel en ui in blokjes. Plet de knoflook.
3. Snijd de koud gerookte zalm in blokjes. Spoel de bieslook en hak deze fijn. Meng de zalm, bieslook en zure room en zet dit mengsel tot gebruik in de koelkast.

Op de barbecue:
1. Bereid de barbecue voor op directe warmte (180-190°C). Wanneer je een houtskoolbarbecue gebruikt heb je ongeveer 1/2 brikettenstarter met aangestoken Weber briketten nodig om deze temperatuur te bereiken.
2. Plaats de GBS Dutch Oven in het GBS grillrooster en verwarm deze voor boven directe warmte.
3. Doe de olie en in blokjes gesneden venkel, aardappel, ui en het teentje knoflook in de Dutch Oven en bak gedurende 5 minuten, totdat ze zacht zijn maar niet bruin.
4. Schenk de witte wijn erop en laat tot de helft inkoken. Voeg daarna de kippenbouillon en slagroom toe. Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten sudderen totdat alle groenten gaar zijn.
5. Doe de doperwtjes in de soep, breng de soep opnieuw aan de kook en haal de Dutch Oven van de barbecue. Blend de soep met een staafmixer totdat de soep mooi glad is. Kruid met zout en peper naar smaak. Serveer de warme soep met een schepje van het mengsel van zalm, bieslook en zure room.

 

Voorbereidingstijd
30 min.
Bereidingstijd
30 min.
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pesto aioli

Het is natuurlijk fijn om veel variantie op tafel te kunnen zetten wanneer je gaat barbecueën. Daarom kunnen sauzen die je gerechten nóg wat extra smaak geven zeker niet ontbreken. Lees snel verder voor een overheerlijk recept voor pesto aioli!

Lees meer...
Cheeseburger maken

Ben je dol op cheeseburgers en wil je deze zelf bereiden op de barbecue? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk een fantastisch recept opgezocht waarmee je eenvoudig heerlijke burgers op tafel zet. Lees snel verder!

Lees meer...
Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...