- Niveau: Makkelijk
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 1 portie
- Tijd: 10 minuten
- Ingrediënten
- 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
- 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
- kneepje citroensap
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- snuf zout
- 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
- Benodigdheden
- staafmixer met hoge beker
Bereidingswijze
-
Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.
-
Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.
Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.
-
Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!