•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Zalm- en spinaziewafels

Zalm- en spinaziewafels

Voorbereidingstijd: 15 min.
 

Bereidingstijd: 12 - 16 min.
 

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 

Bereidingsmethode: Direct

 

INGREDIËNTEN

  • 50 g boter
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 zuiveringszout (bicarbonaat)
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 ml room
  • Een handvol spinazie
  • 200 g gerookte zalm
  • Boter om in te vetten
  • Peper en zout

    SPECIALE ACCESSOIRES
  • Weber GBS Wafel- en sandwichijzer
     

In de keuken

  • 01 Smelt de boter op laag vuur.

  • 02 Doe de bloem, bakpoeder, zuiveringszout (bicarbonaat) in een kom en meng alles door elkaar. Klop één voor één de eieren door het mengsel en voeg vervolgens de melk en room toe. Klop alles tot een glad beslag.

  • 03 Was de spinazie en dep hem vervolgens droog. Snij de zalm in reepjes van 1 cm dik.

Op de barbecue

  • 01 Bereid de barbecue voor op directe warmte - ca. 185°C. Doe het wafel- en sandwichijzer in het GBS rooster en verwarm 5-8 minuten voor.
  • 02 Bestrijk de binnenkant van het wafelijzer met een beetje boter.
  • 03 Verdeel het beslag over de vier secties, over het hele oppervlak. Leg 4-5 plakjes zalm en spinazie in elke sectie en bedek ze met nog een dun laagje beslag. Sluit het strijkijzer en bak het 6-8 minuten. Keer het strijkijzer om en bak nog 6-8 minuten, of tot de wafel aan beide kanten goudbruin is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Serveer de wafels met blokjes rode ui, visseneitjes en dillecrème.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pesto aioli

Het is natuurlijk fijn om veel variantie op tafel te kunnen zetten wanneer je gaat barbecueën. Daarom kunnen sauzen die je gerechten nóg wat extra smaak geven zeker niet ontbreken. Lees snel verder voor een overheerlijk recept voor pesto aioli!

Lees meer...
Cheeseburger maken

Ben je dol op cheeseburgers en wil je deze zelf bereiden op de barbecue? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk een fantastisch recept opgezocht waarmee je eenvoudig heerlijke burgers op tafel zet. Lees snel verder!

Lees meer...
Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...