•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

BBQ bescherming en reiniging

Barbecueën is een populaire manier om lekker buiten met vrienden en familie te genieten van heerlijk eten. Om ervoor te zorgen dat een barbecue lang mee gaat, is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt en schoonmaakt. Bij bbqkopen.nl bieden wij een breed assortiment aan. Bekijk hieronder ons aanbod:

Schoonmaak- en onderhoudsproducten

Barbecue borstels Barbecuehoezen

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 211 producten
Vergelijk (0)

Waarom moet je een barbecue schoonmaken na gebruik?

Het is belangrijk dat een barbecue goed wordt schoongemaakt na gebruik. Hier zijn verschillende redenen voor. Wij zetten ze voor jou op een rij:

  1. Voedselveiligheid: Als de barbecue niet schoongemaakt wordt, kunnen er bacteriën en ziektekiemen achterblijven op het grillrooster. Deze kunnen bij de volgende barbecue-avond in de gerechten terechtkomen en schade aan de gezondheid toebrengen.
  2. Langere levensduur: Door de barbecue tijdig schoon te maken, blijft de barbecue niet alleen langer mooi, maar gaat hij ook langer mee. Er kan namelijk vuil ophopen en dit kan de barbecue beschadigen.
  3. Smaakverbetering: Een schone barbecue creëert een betere smaak voor de gegrilde gerechten. Vuil en vet dat achterblijft kan deze smaak op een negatieve manier beïnvloeden.
  4. Veiligheid: Het schoonmaken van de barbecue is ook belangrijk voor jouw eigen veiligheid. Vet en vuil dat zich ophoopt kan namelijk brandgevaar opleveren, zeker wanneer je gebruikmaakt van een elektrische barbecue.

Collectie bbqkopen.nl

Om jouw barbecue te beschermen en schoon te houden, kun je verschillende tools gebruiken. Bij bbqkopen.nl richten wij ons op drie categorieën voor de bescherming en reiniging van jouw barbecue:

Barbecuehoezen: Een barbecuehoes is ideaal wanneer je de barbecue niet na elk gebruik in de schuur of een andere opbergruimte wilt neerzetten. Een hoes kun je eenvoudig om de barbecue doen en deze zal de barbecue beschermen tegen weer en wind en stofvorming.

Barbecueborstels: Grillroosters zijn na gebruik altijd vies en moeten goed schoongemaakt worden. Een grillborstel is hiervoor dé oplossing. Met de grillborstel kun je het rooster vet- en vuilvrij maken, zodat de barbecue de volgende keer weer meteen gebruikt kan worden.

Schoonmaak- en onderhoudsmiddelen: Het is niet alleen belangrijk om het rooster schoon te maken. Alle onderdelen van een barbecue moeten schoon blijven. Hiervoor kun je gebruikmaken van reinigingssets, anti-aanbakspray, sponzen etc.

Bbqkopen.nl showroom

Bij bbqkopen.nl bieden wij barbecue beschermings- en reinigingsproducten aan van alle hoogstaande barbecuemerken. Denk hierbij aan Weber, The Bastard, Napoleon, Grill Guru en Kamado Joe. Onze barbecue beschermings- en reinigingsproducten liggen in de schappen in onze showroom in GroenRijk Tilburg. Hier staan onze specialisten ook voor jou klaar om vragen te beantwoorden of om je van advies te voorzien.