•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Briketten voor de barbecue

Briketten zijn de geperste vorm van verkoold hout. In vergelijking met normaal houtskool hebben briketten een zeer compacte samenstelling. Door de hoge dichtheid branden briketten relatief lang op een lage en constante temperatuur. Wil jij goedkoop briketten van topkwaliteit kopen? Bekijk hieronder het aanbod:

Wat is het verschil tussen briketten en houtskool?

Briketten en houtskool worden vaak met elkaar verward. Ze zijn echter niet hetzelfde. Wij zetten de verschillen voor jou op een rij:

  • Briketten branden langzamer en halen een minder hoge temperatuur dan houtskool. Houtskool brandt namelijk snel, kort en hard op een zeer hoge temperatuur;
  • Briketten branden op een constante temperatuur en branden langer dan houtskool. Hierdoor zijn briketten zeer geschikt voor low and slow gerechten, zoals spareribs en pulled pork;
  • Bij briketten is er een grotere asvorming;
  • Briketten geven geen smaak aan de gerechten, terwijl houtskool een rooksmaak toevoegt.

Welke barbecues zijn geschikt voor de brandstof briketten?

Briketten zijn alleen geschikt voor houtskool barbecues. Ze kunnen echter niet gebruikt worden in Kamado barbecues. De chemische nasmaak van briketten trekt namelijk in het keramiek en dat wil je niet hebben.

Wat voor soort briketten zijn er?

Er zijn drie soorten briketten:

  1. Houtskoolbriketten: Deze briketten zijn gemaakt van houtskool en zijn voordeliger dan kokosbriketten. Het nadeel is alleen dat ze minder lang en minder constant branden dan kokosbriketten.
  2. Kokosbriketten: De briketten worden gemaakt van de schil van een kokosnoot. Hierdoor zijn deze briketten duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast branden deze briketten langer en harder. Het enige nadeel is dat deze soort briketten duurder is dan houtskoolbriketten.
  3. CobbleStones; Een CobbleStone is een zuinige briket die is gemaakt van natuurlijke materialen met als hoofdbestandsdeel kokosnoot. Bij deze CobbleStones heb je geen aanmaakblokjes of vloeistof nodig. Daarnaast zijn de CobbleStones warm binnen drie minuten, branden ze tot wel twee uur én behouden ze een constante temperatuur. De CobbleStones zijn alleen geschikt voor Cobb barbecues.

Wat kost een zak briketten?

Bij bbqkopen.nl bieden wij verschillende formaten briketten aan. Dit gaat van zakken van 4 kg tot 8 kg. Een brikettenzak van 4 kg is verkrijgbaar vanaf €8,99, terwijl een zak van 8 kg verkrijgbaar is vanaf €19,99.

Hoeveel briketten heb je nodig tijdens een barbecue-avond?

Het aantal briketten verschilt per barbecue. Bij een kleine barbecue heb je namelijk minder briketten nodig dan bij een grote barbecue. Ook verschilt het aantal briketten per bereidingstechniek. Er valt dus geen specifieke hoeveelheid briketten te zeggen. Het is een kwestie van experimenteren. Wel adviseren wij om gebruik te maken van de handige brikettenstarter.

Hoe werkt het aansteken van briketten?

Het aansteken van de briketten is heel eenvoudig. Vul de brikettenstarter met briketten en leg in het midden een aanmaakblokje neer. Zorg er wel voor dat dit aanmaakblokje ook in aanraking komt met de onderste laag briketten. Steek vervolgens het aanmaakblokje aan en die laat de briketten ontbranden. Na ongeveer 30 minuten is de barbecue op temperatuur om te gaan barbecueën.

Bbqkopen.nl showroom

Bij bbqkopen.nl bieden wij briketten aan van verschillende hoogstaande barbecuemerken. Denk hierbij aan Weber en Boretti. Onze zakken briketten liggen in de schappen in onze showroom in GroenRijk Tilburg. Hier staan onze specialisten ook voor jou klaar om vragen te beantwoorden of om je van advies te voorzien.