•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

BBQ roosters

Op zoek naar een nieuw barbecuerooster? Barbecueën in de zomer is natuurlijk altijd leuk en gezellig, maar om fijn te kunnen barbecueën heb je wel een goed rooster voor jouw barbecue nodig. Er zijn veel verschillende soorten roosters beschikbaar en daarom is het belangrijk na te gaan welk rooster geschikt is voor jouw barbecue. Daar helpt BBQkopen.nl jou natuurlijk graag bij. Benieuwd naar het ruime aanbod barbecueroosters? Bekijk snel de website. Ook voor andere handige accessoires voor jouw BBQ kun je bij BBQkopen.nl terecht.

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 138 producten
Vergelijk (0)

Welk BBQ rooster past bij jou?

Barbecueroosters vind je bij BBQkopen.nl in alle soorten en maten. Verschillende barbecueroosters werken op verschillende manieren en daarom is het belangrijk om een BBQ rooster te bestellen dat aansluit op jouw wensen en behoeftes. Benieuwd waar je allemaal op moet letten bij het uitkiezen van een geschikt rooster voor jouw barbecue? BBQkopen.nl heeft speciaal voor jou wat handige tips op een rijtje gezet.

Het belangrijkste waar je op moet letten alvorens het kopen van een BBQ rooster is natuurlijk het model van jouw barbecue. Verschillende modellen hebben verschillende vormen en afmetingen en het is uiteraard van groot belang dat jouw barbecuerooster goed op jouw BBQ past. Begin daarom met kijken naar een rooster van hetzelfde merk als jouw barbecue. Voor een Weber barbecue kies je voor een Weber BBQ rooster, voor een Bastard barbecue een Bastard BBQ rooster, enzovoorts.

Vervolgens kies je een materiaal voor het rooster dat voldoet aan jouw wensen. Veel barbecueroosters zijn gemaakt van RVS, gietijzer of verchroomd staal en elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Barbecuerooster schoonmaken

Een barbecuerooster voor jouw barbecue moet voor langdurig en plezierig gebruik goed onderhouden worden. Hieronder valt uiteraard het schoonmaken van jouw barbecuerooster. Afhankelijk van het materiaal waarvan jouw barbecuerooster is gemaakt en het soort BBQ dat jij hebt kun je het beste verschillende methoden hanteren voor de schoonmaak van jouw rooster.

  • Maak altijd ná het gebruik van jouw barbecue het rooster schoon. Dit doe je bijvoorbeeld door het rooster nat te spuiten met de tuinslang, of te wikkelen in een vochtige krant. Als je het rooster namelijk een tijdje vochtig houdt krijg je aangekoekte etensresten gemakkelijk weg.
  • Het rooster schoonbranden kan ook. Leg na de barbecuesessie een brandbaar materiaal, zoals een krant of een lege kolenzak op de barbecue onder het rooster. Dit zal snel vlam vatten en alle etensresten van het rooster af branden. Deze methode is alleen geschikt voor houtskoolbarbecues.
  • Zitten er nog steeds hardnekkige etensresten op jouw BBQ rooster? Maak dan gebruik van handige hulpstukken, zoals een borstel, om de schoonmaak helemaal af te maken.

Betaalbare barbecueroosters bij BBQkopen.nl

Op zoek naar een goedkoop barbecuerooster, bijvoorbeeld voor jouw gasbarbecue? Dan ben je bij BBQkopen.nl zeker aan het juiste adres. Vragen? Onze medewerkers staan altijd voor jou klaar en helpen je graag met het uitkiezen van het juiste product.