•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Elektrische barbecues

Met een elektrische barbecue geniet je van maximaal gebruikersgemak. Wil je graag zo snel mogelijk beginnen met barbecueën? Dan is de elektrische barbecue dé keuze voor jou. Wil jij voordelig een elektrische barbecue kopen? Bekijk hieronder het aanbod:

De werking van een elektrische barbecue

Je steekt de stekker in het stopcontact, je bepaalt de temperatuur met de regelaar en het verwarmingselement gaat warmte uitstralen. Na een paar minuten is de elektrische barbecue op temperatuur en kun je beginnen. Hierbij zal er geen rook vrijkomen. Hierdoor is de elektrische barbecue ook geschikt voor binnengebruik.

De voor- en nadelen van een elektrische barbecue

Voordat je de keuze maakt over welke soort barbecue je wilt aanschaffen, zetten wij de voor- en nadelen van een elektrische barbecue op een rijtje:

  • Barbecue is snel klaar voor gebruik, omdat je de stekker in het stopcontact stopt en de temperatuur instelt op de regelaar;
  • Veilige manier van barbecueën, omdat je niet met vuur werkt;
  • Geen last van rookontwikkeling en opwaaiend as;
  • Constante temperatuur in de barbecue;
  • Makkelijk schoon te maken;
  • Je bent afhankelijk van elektriciteit;
  • Geen groot grilloppervlak;
  • Mindere grillsmaak.

Modellen

Elektrische barbecues zijn verkrijgbaar in kleine en grote modellen. De kleine modellen, tafelbarbecues, zijn eenvoudig mee te nemen naar bijvoorbeeld een camping. Sommige kleine modellen kun je nog uitbreiden met een onderstel. Deze onderstellen zijn verrijdbaar, waardoor je de barbecue makkelijk kunt verplaatsen. Er zijn zelfs ook inklapbare barbecues verkrijgbaar. De elektrische barbecues van Weber zijn tegenwoordig ongekend populair.

Schoonmaken elektrische barbecue

Een elektrische barbecue is makkelijk schoon te maken. Met een reinigingsborstel kun je achtergebleven resten van het warme rooster verwijderen. Is het rooster afgekoeld dan kun je de grillroosterreiniger gebruiken om etensresten weg te vegen met een vochtige doek.

Hoeveel kost een elektrische barbecue?

De kosten van elektrische barbecues liggen ver uit elkaar. Elektrische barbecues zijn er namelijk in diverse soorten en maten. Bij bbqkopen.nl is de kleinste tafelbarbecue verkrijgbaar voor €299,00, terwijl de grootste variant inclusief onderstel en opbergrek verkrijgbaar is voor €950,00.

Bbqkopen.nl showroom

Onze elektrische barbecues staan in onze showroom in GroenRijk Tilburg uitgestald. Onze specialisten staan hier klaar om jouw vragen te beantwoorden en om je van advies te voorzien.