•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Rookovens voor buiten

Rookovens voor buiten zijn onmisbaar! In deze kasten bereid je namelijk eenvoudig diverse gerechten. Of je nu vis, vlees, ham of vegetarische producten (zoals aardappelen en tofu) wilt bereiden: met een rookoven voor buiten kan het allemaal. Ontdek een nieuw recept of geef bestaande maaltijden een nieuwe, verfijnde smaak. De mogelijkheden om unieke gerechten te maken zijn hierdoor eindeloos!

1 - 1 van 1 producten
Vergelijk (0)

Wat is roken?

Voeding roken is van oudsher een methode om ingrediënten langer houdbaar te maken en dus langer te kunnen gebruiken. Daarnaast is roken een van de meest zuivere kooktechnieken, want de pure smaak van het gerecht blijft hierdoor behouden. Door jouw gerechten te roken in een rookoven zet je dus een lekkere én gezonde maaltijd op tafel!

Hoe werk het?

Roken is eigenlijk best eenvoudig: je hebt alleen een barbecue of een rookoven én wat rookhout nodig. Week het rookhout even in het water en leg het rookhout daarna op het grillrooster tussen de briketten of het houtskool. Door het rookhout in water te weken, zal het hout niet snel verbranden. Daarna is het wachten tot het hout begint te roken. Daarna leg je het ingrediënt op het grillrooster en sluit je de deksel.

In een rookoven worden de houtsnippers en het houtskool op een lage temperatuur verbrand. Er is een gebrek aan zuurstof in de rookoven, waardoor er een aromatische rook ontstaat en geen vlam. De rook voert zich langs het gerecht, waardoor de producten een authentieke smaak krijgen. Je kunt jouw gerechten diverse smaken geven door verschillende rookchips te gebruiken. Je kunt alle soorten gebruiken, behalve behandeld hout of hout met hars.

Waarvoor gebruik je een rookoven?

Met een rookoven kun je op een lage temperatuur diverse ingrediënten bereiden: van vlees en schaaldieren tot noten en kaas. Hoe vetter de gebruikte ingrediënten, hoe beter het resultaat. Door rooksnippers of rookmot toe te voegen, geef je jouw gerechten een heerlijke smaak.

Met een rookoven voor buiten kun je warm én koud roken. Door warm te roken geef je jouw gerecht een heerlijke rooksmaak. Door koud te roken zorg je ervoor dat voeding langer bewaard kan blijven.

Bezoek onze showroom in Tilburg of bestel online

Wil je graag een eigen rookoven aanschaffen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan zeker eens onze showroom in GroenRijk Tilburg. Onze specialisten staan hier voor je klaar om alles te vertellen over de diverse rookovens in ons assortiment. Weet je al voor welke rookoven voor buiten je wil gaan? Plaats dan eenvoudig online een bestelling bij bbqkopen.nl!