•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Tuinhaarden en buitenkachels

Als je op zoek bent naar kwalitatief hoogstaande tuinhaarden en buitenkachels, dan zit je goed bij bbqkopen.nl! Wij hebben namelijk diverse soorten haarden in ons assortiment, zodat er altijd wel een passend exemplaar voor jou is. Kies je bijvoorbeeld voor een stijlvolle, moderne tuinhaard? Of kies je voor een hoge tuinhaard met houtopslag? Wat jouw wensen ook zijn: je vindt het in ons ruime assortiment!

Een gezellige tuinhaard of buitenkachel past in iedere tuin: of je nu een chique en moderne of een romantische en natuurlijke tuin hebt. Zet de tuinhaard in de buurt van de zithoek, en je geniet het hele jaar door van gezellige en warme avonden in de tuin met familie of vrienden!

1 - 12 van 12 producten
Vergelijk (0)

Hoe steek je een tuinhaard aan?

Voordat je de haard aansteekt, is het belangrijk om de aslade goed schoon te maken. Gebruik bij het aansteken geen spiritus of kranten, want dit is slecht voor je gezondheid én voor het milieu.

 1. Leg allereerst wat aanmaakhoutjes of houtkrullen onderin en steek deze voorzichtig aan. Nadat de aanmaakhoutjes vlam hebben gevat, kun je eventueel wat houtblokjes erbij leggen.
 2. Wanneer de aanmaakhoutjes goed branden, kun je het vuur opbouwen met grotere houtblokken.
 3. Steek de stapel daarna aan met een lange lucifer of een speciale aansteker. Zodra het bovenste aanmaakblokje brandt, dan spreid het vuur zich gemakkelijk van boven naar beneden. Er komt hierbij weinig rook vrij.
 4. Als de stapel goed brandt, dan kun je er eventueel wat houtblokken bij leggen.
 5.  

Tips om jouw tuinhaard veilig aan te steken

Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat je jouw tuinhaard veilig kunt aansteken:

 1. Gebruik altijd goed gedroogd hout. Als je vochtig hout gebruikt, dan kan hierdoor meer rookontwikkeling ontstaan. Dat is niet fijn voor jou, maar ook niet voor de buren. Ook brandt vochtig hout minder goed dan droog hout.
 2. Gebruik ook NOOIT licht ontvlambare vloeistoffen om jouw tuinhaard aan te steken, want dit kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Je kunt beter aanmaakblokjes of kleine stukjes hout gebruiken om de haard aan te steken.

Natuurlijk hebben we ook tips voor jouw houtgebruik. Zo weet je zeker dat je de juiste houtsoort kiest. Hieronder een overzicht van de verschillende houtsoorten en hun eigenschappen:

 • Berkenhout

Dit is een zachte houtsoort welke veel warmte afgeeft.

 • Beukenhout

Dit is een harde houtsoort met een hoog rendement.

 • Eikenhout

Dit is een harde houtsoort met veel branduren.

 • Elzenhout

Dit is een zachte tot harde houtsoort die snel brandt.

 • Essenhout

Dit is een harde houtsoort met mooie vlammen.

Wist je dat je het beste zachthout kunt gebruiken als je vervelende muggen en andere insecten wilt verdrijven uit je tuin? Insecten houden hier niet van en zullen niet in de buurt komen.

Jouw tuinhaard goed onderhouden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw mooie tuinhaard of buitenkachel is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te beschermen tegen weersinvloeden. Hierdoor verleng je de levensduur van de haard én blijft de haard langer mooi. Zo heb je er jarenlang plezier van!

 • Zet de kachel tijdens regenachtige dagen in de schuur of bedek de haard met een passende hoes.
 • Stook niet te snel op, want door direct hard te stoken kun je jouw tuinhaard licht beschadigen.
 • Reinig jouw tuinhaard regelmatig. Haal het verbrande hout en overgebleven as uit de haard met een zachte borstel, een zachte doek en een klein beetje afwasmiddel.
 • Is jouw tuinhaard gemaakt van staal? Gebruik dan een extra coating om de haard te beschermen tegen weersinvloeden.

Bezoek onze showroom of bestel eenvoudig online

Ben je benieuwd naar de verschillende tuinhaarden in ons assortiment? Bezoek dan zeker onze showroom in GroenRijk Tilburg! Hier vind je diverse tuinhaarden uitgestald en kun je terecht bij onze medewerkers met al je vragen. Natuurlijk kun je ook eenvoudig online een bestelling plaatsen in onze webshop.