•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Terrasverwarmers en heaters

Terrasverwarmers of heaters in je tuin zorgen ervoor dat je het hele jaar van jouw terras kan genieten: ook tijdens koudere dagen. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers, waaronder elektrische terrasverwarmers, terrasverwarmers op gas en terrasverwarmers met hout. Wanneer je kiest voor een terrasverwarmer op gas of hout, heb je geen gedoe met snoeren. Bij een elektrische terrasverwarmer weet je zeker dat je brandstof nooit opraakt. Alle varianten hebben dus hun voor- en nadelen: het gaat er maar net om welke bij jou past.

Diverse terrasverwarmers en heaters: welke past bij jou?

Om te bepalen welke terrasverwarmer het beste voldoet aan jouw eisen, is het belangrijk om te berekenen hoe groot het te verwarmen oppervlak is. Per terrasverwarmer is heel handig aangegeven hoeveel vierkante meter het apparaat maximaal kan verwarmen. Je kunt natuurlijk meerdere terrasverwarmers gebruiken om een groter oppervlak te verwarmen. Gemiddeld wordt de oppervlaktegrootte voor terrasverwarmers en heaters op deze manier onderverdeeld:

  • Klein verwarmingsbereik: < 15 m2
  • Gemiddeld verwarmingsbereik: 16-30 m2
  • Groot verwarmingsbereik: < 30 m2

Het voordeel van terrasverwarmers en heaters op gas

Een van de meest populaire manieren om je terras te verwarmen is met een terrasverwarmer op gas. Dit zijn krachtige terrasverwarmers die ideaal zijn voor grote oppervlakken, want ze verwarmen wat sterker dan elektrische terrasverwarmers: ze hebben meer vermogen. De terrasverwarmers en heaters brengen sfeer, gezelligheid én natuurlijk warmte op het terras. Je hebt dus voor het verwarmen van een oppervlak meer elektrische heaters dan gasheaters nodig. Dit type verwarmers zijn namelijk sfeervoller door het echte vuur. De terrasverwarmers en heaters in ons assortiment werken op butaan- en propaangas.  Ze zijn ook vaak voorzien van handige wieltjes, zodat je ze gemakkelijk verplaatst.

Hoe steek ik mijn terrasverwarmer op hout veilig aan?

Natuurlijk vind je bij ons ook gezellige terrasverwarmers op hout, zodat je geniet van een gezellige en knisperend haardvuur. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je deze terrasverwarmers veilig aansteekt. Met de onderstaande tips komt dat zeker goed:

  1. Gebruik altijd hout dat goed gedroogd is. Als je namelijk vochtig hout gebruikt, dan kan hierdoor meer rookontwikkeling ontstaan. Dat is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je buren. Vochtig hout brandt ook minder goed dan droog hout.
  2. Gebruik NOOIT licht ontvlambare vloeistoffen: dit kan namelijk voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Gebruik aanmaakblokjes of kleine stukjes hout om de terrashaard veilig aan te steken.

En weet je niet goed welke houtsoort je het beste kunt kiezen? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende houtsoorten en hun eigenschappen:

  • Berkenhout: dit is een zachte houtsoort welke veel warmte afgeeft.
  • Beukenhout: dit is een harde houtsoort met een hoog rendement.
  • Eikenhout: dit is een harde houtsoort met veel branduren.
  • Elzenhout: dit is een zachte tot harde houtsoort die snel brandt.
  • Essenhout: dit is een harde houtsoort met mooie vlammen.

Om insecten uit je tuin te verdrijven, is het verstandig om zachthout te gebruiken. Insecten houden hier namelijk niet van, dus zullen ze uit de buurt blijven.

Kom gerust eens langs in onze showroom

Ben je benieuwd naar het uitgebreide assortiment aan terrasverwarmers of heaters in het assortiment van BBQkopen.nl? Kom dan zeker eens langs in onze showroom in GroenRijk Tilburg! Onze specialisten vertellen je graag meer over de verschillende varianten in ons aanbod, zodat je altijd met de passende terrasverwarmer thuiskomt. Natuurlijk kun je ook eenvoudig online bestellen als je weet welke variant je wenst.