•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Houtskool barbecues

Een houtskoolbarbecue geeft het authentieke barbecuegevoel. Daarnaast heeft het vlees dat je op een houtskoolbarbecue gaart een heerlijke grillsmaak omdat je op echt vuur braadt. In combinatie met een brikettenstarter is het aansteken van een houtskoolbarbecue een koud kunstje. Verder neem je kleine houtskoolbarbecues gemakkelijker mee naar bijvoorbeeld de camping dan een elektrische- of een gasbarbecue omdat je geen rekening hoeft te houden met een gasfles of stopcontact. Wil jij voordelig een houtskoolbarbecue kopen? Bekijk hieronder het aanbod: 

1 - 36 van 92 producten
Vergelijk (0)

Houtskool barbecue online bestellen bij Bbqkopen.nl 

Een houtskool barbecue is een echte sfeermaker tijdens etentjes buitenshuis en zijn dan ook ontzettend populair. In onze webshop vind je diverse soorten, maten, merken en modellen houtskool barbecues zoals de Weber master touch maken het echte grillgevoel compleet.. Of je nu liever een klein en handzaam formaat gebruikt, of de voorkeur geeft aan een grote barbecue. Voor alle voorkeuren is wel een geschikte variant te vinden van hoogwaardige merken, zoals WeberBoretti en The Bastard

Wat zijn de voordelen van een houtskool barbecue? 

Houtskool barbecues verliezen niet aan populariteit. Sterker nog, de functionaliteiten en stijlen worden alleen maar verder verfijnd en uitgebreid! Een echt ambachtelijk gevoel geeft een barbecue wanneer je te werk gaat met houtskool. Het grootste voordeel is niet alleen de sfeer en de handelingen, maar de kenmerkende geur en de smaak. Een heerlijke rokerige smaak aan het eten en de zomerse geur van een heerlijke barbecue-avond! Wie wil dat nu niet? 

Traditioneel barbecueën op houtskool

Iedereen heeft een andere voorkeur op het gebied van barbecues. De een vindt gas fijn werken en de ander geeft de voorkeur aan briketten en houtskool. Algemeen genomen is het lastiger te grillen met houtskool of briketten, omdat dit minder gelijkmatig werkt. De houtskool kan immers nét te heet zijn, of nét niet heet genoeg. Hier is dan ook meer geduld en kennis voor nodig. Aan de andere kant krijg je hier wel de authentieke en traditionele geur en smaak voor terug die kenmerkend zijn voor de houtskool barbecue. Het eten krijgt een echte originele rooksmaak van dit type barbecue. Voeg nog meer smaak toe aan je gerechten door gebruik te maken van houtsnippers. Ga als een echte professional te werk en barbecue met de beste barbecue accessoires, ook verkrijgbaar in onze webshop! 

Het voordeel van de Weber master touch 

De Weber Master-Touch combineert het authentieke gevoel van grillen op houtskool met alle moderne gemakken van nu. De Master-Touch GBS heeft een handig scharnierend deksel en een houtskoolring voor efficiënt brandstofverbruik. Daarnaast maakt de Master-Touch het mogelijk om op verschillende manieren te barbecueën: roken, grillen, bakken en braden is allemaal mogelijk met deze legendarische houtskoolbbq. Bekijk ons gehele assortiment en maak je keuze uit verschillende kleuren, zoals zwart, groen, grijs of blauw. In ons aanbod vind je verschillende types Weber Master-Touch:

  • Weber Master-Touch GBS E-5750: heeft een innovatief grillrooster, tuck-away dekselhouder en One-Touch reinigingssysteem, waardoor barbecueën op houtskool een eitje wordt;
  • Weber Master-Touch GBS Premium E-5770: heeft een scharnierend deksel, extra zachte wielen en een vernieuwde thermometer, zodat jij zorgeloos kunt barbecueën;
  • Weber Master-Touch GBS C-5750: is verkrijgbaar in diverse kleuren en bevat dezelfde luxe eigenschappen als de GBS Premium.

Barbecueën met houtskool of briketten?

Het aansteken van de barbecue kan voor sommigen een lastige opgave zijn. Want gebruik je brikketten of houtskool? De termen houtskool en briketten worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn echter niet hetzelfde. Wij van BBQkopen.nl geven je graag enkele verschillen tussen houtskool en briketten:

  • Houtskool is geschikt als je snel aan de slag wilt, dit brandt snel, kort en hard. Heb je meer tijd, dan zijn briketten een betere optie; 
  • Briketten branden langzamer dan houtskool; 
  • Gebruik houtskool voor het garen van dunne stukken vlees. Briketten gebruik je dan weer voor grote stukken vlees;
  • Gebruik houtskool voor direct grillen en gebruik briketten voor indirect grillen.

Over het algemeen hangt het type barbecue en de manier waarop je wilt grillen af welke brandstof je gebruikt. Wil je meer informatie over welke brandstof je moet gebruiken? Vraag tips en adviezen aan onze medewerkers. Zij helpen je graag!