•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

EcoGrill BBQ collectie

Het motto van EcoGrill is 100% natuurlijk, 100% grillplezier. Daarom is de barbecue van EcoGrill vervaardigd uit elzenhout. Ook de kolen zijn gemaakt uit elzenhout. Dit materiaal is niet alleen duurzaam, maar het hout en houtskool branden ook volledig op en het as dat overblijft is 100% afbreekbaar én kan zelfs gebruikt worden om planten mee te bemesten! De barbecue maakt dus geen gebruik van chemische of giftige substanties. In het midden van deze EcoGrill zit een aanmaakblokje waarmee de barbecue gemakkelijk aan te steken is. Dit aanmaakblokje bestaat uit samengeperst zaagsel en plantaardige olie. Daarnaast geeft het elzenhout een robuuste en rokerige smaak af aan het eten.

1 - 1 van 1 producten
Vergelijk (0)

EcoGrill heeft zijn barbecue gebaseerd op een Scandinavische manier van vuur maken. Dit houd in dat kolen in de binnenkant van een boomstam worden geplaatst én aangestoken. De incisies aan de buitenkant van de boomstam zorgen voor een evenredige verdeling van hitte en langere brandduur. Soldaten gebruikten deze methode al in de Dertigjarige Oorlog. Zo hielden ze zich warm tijdens oorlog met het zogenaamde ‘Schwedenfeuer’. Bij deze manier is er geen aanmaakvloeistof nodig.

Hoe werkt de EcoGrill?

De EcoGrill is een compacte barbecue die je snel en makkelijk mee kunt nemen. Daardoor is hij geschikt voor op het strand, het park, op de camping of op een balkon. Natuurlijk is de EcoGrill ook ideaal voor in jouw tuin of op het balkon. Het is een leuke en eenvoudige manier van koken. Je steekt namelijk het meegeleverde aanmaakblokje aan en na 20 minuten is de barbecue klaar voor gebruik. Je kunt zelfs kiezen voor verschillende kooktechnieken: grillen, braden, roken en koken. Wel wordt de EcoGrill geleverd zonder rooster, dus die moet je nog zelf meenemen. Dit rooster kun je gewoon op de EcoGrill neerleggen en hij is klaar voor gebruik! Je kunt deze EcoGrill-barbecue zelfs in een barbecue of vuurschaal neerzetten.

Door het platte oppervlak van de EcoGrill kun je potten en pannen rechtstreeks op de barbecue zetten. Hierdoor heb je weinig spullen nodig, maar kun je toch in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel zetten! Dit is ideaal wanneer je gaat kamperen!

De EcoGrill is verder zo ontworpen dat het maximale uit de barbecue haalt. Na twee uur valt het hout ineen en gloeit hij nog 1 uur na. Hierin kun je bijvoorbeeld nog aardappels in aluminiumfolie bereiden, marshmallows maken of genieten van de warmte die vrijkomt.

Bestel jouw EcoGrill eenvoudig online

Ben je benieuwd naar de handige en compacte EcoGrill? Bestel deze dan eenvoudig online! Zo geniet je van een compacte en kwalitatief hoogstaande barbecue die je overal mee naartoe neemt. Of je nu vlees, vis of groenten wilt bereiden: het is allemaal mogelijk met de handige EcoGrill.