•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Rookboxen voor de BBQ

Met een smokebox maak je van jouw 'simpele' barbecue een echte rookoven. Ideaal voor het roken van zalm, pulled pork, brisket en spareribs. Een smokebox is zeer geschikt voor die 'low and slow' barbecue recepten. Wij bieden rookpellets in diverse smaken. Met die échte rooksmaak op het vlees til jij jouw barbecue naar een hoger level. Wil jij beginnen met roken op jouw barbecue? Bekijk onze rookboxen hieronder:

⏎ Terug

 

 

1 - 16 van 16 producten
Vergelijk (0)

Wat is een rookbox precies?

Een rookbox is een accessoire voor een barbecue dat gebruikt wordt om rook te genereren tijdens het koken. De rookbox is meestal gemaakt van metaal en heeft een deksel en een bodem, met daartussen een ruimte waar rookhout in kan worden geplaatst. De rookbox wordt geplaatst op de barbecue, meestal onder de grill of de rooster. Wanneer het rookhout in de rookbox wordt aangestoken, begint het te roken en komt de rook de barbecue in, waar het de gerechten bereikt die op de grill of het rooster liggen. Dit geeft een rooksmaak aan het eten en kan ook helpen om het eten juister te houden.

Populaire recepten bereid met rook

Er zijn veel verschillende gerechten die populair zijn op de barbecue en die geroosterd kunnen worden met behulp van rook. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Spareribs: Dit zijn de ribben van een varken, die vaak worden gemarineerd in een zoete en pittige saus voordat ze op de barbecue worden geroosterd.
  • Gerookte kip: Kipfilets of hele kippen kunnen worden gerookt op de barbecue, wat ze een smaakvolle en sappige textuur geeft.
  • Gerookte zalm: Zalmfilets kunnen worden gerookt op de barbecue, wat ze een lekkere rooksmaak geeft en ze ook mals en sappig houdt.
  • Gerookte groenten: Groenten zoals courgette, aubergine, paprika en uien kunnen op de barbecue worden gerookt, wat ze een lekkere smaak en een gegrilde textuur geeft.

Er zijn nog veel meer rookgerechten die populair zijn op de barbecue, dus het is aan jou om te experimenteren en te ontdekken welke jij het lekkerst vindt.

Barbecue gebruiken als rookoven

Ja, een barbecue kan ook gebruikt worden als rookoven. Hiervoor heb je wel een speciale accessoire nodig, zoals een rookbox of een rookkast. Deze accessoires geven de barbecue de mogelijkheid om rook te genereren en te beheersen, zodat je gerechten op de barbecue kunt roken in plaats van alleen te grillen. Er zijn verschillende manieren om de barbecue te gebruiken als rookoven, afhankelijk van het type barbecue en het accessoire dat je gebruikt. Het is aan te raden om de gebruiksaanwijzing van de barbecue en het accessoire te lezen om te zien hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken als rookoven.

Bezoek de showroom van bbqkopen.nl

Ben je benieuwd naar de diverse rookboxen in ons assortiment? Bezoek dan zeker eens onze showroom in GroenRijk Tilburg! Onze specialisten vertellen je graag meer over de verschillende producten die wij aanbieden.