•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Terrashaarden

Gezellig met de familie rond de haard zitten en genieten van lange avonden in de tuin: wie wil dat nu niet? Het is met ons Nederlandse klimaat alleen helaas niet altijd mogelijk om comfortabel buiten te zitten. Kies daarom voor een mooie terrashaard uit ons assortiment om jouw tuin te voorzien van een gezellig plekje om met het hele gezin samen te komen! Weer of geen weer: met een terrashaard kun je het hele jaar lekker buiten zitten en genieten van jouw tuin of balkon.

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 61 producten
Vergelijk (0)

Hoe steek ik de terrashaard goed aan?

Zorg ervoor dat de haard en de aslade goed schoon zijn voordat je de terrashaard aansteekt. Gebruik bij het aansteken geen spiritus en geen kranten. Dit is namelijk niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens slecht voor je gezondheid en voor het milieu.

 1. Leg onderin wat aanmaakhoutjes of houtkrullen. Steek dit daarna voorzichtig aan. Nadat de aanmaakhoutjes vlam hebben gevat, leg je eventueel wat kleine houtblokjes erbij.
 2. Wanneer deze goed branden, bouw je het vuur op met grotere houtblokken.
 3. De stapel is hierdoor klaar om aan te steken. Gebruik hiervoor een extra lange lucifer of een speciale aansteker. Zodra het bovenste aanmaakblokje brandt, verspreid het vuur zich gemakkelijk van boven naar beneden zonder dat er veel rook vrij komt.
 4. Brandt de stapel goed? Dan kun je er eventueel meer houtblokken bij leggen.

Tips om jouw terrashaard veilig aan te steken

Nog enkele tips die je kunt gebruiken om jouw terrashaard veilig aan te steken:

 1. Zorg ervoor dat je goed gedroogd hout gebruikt. Als het hout namelijk niet goed gedroogd is, dan zorg je voor extra rookontwikkeling. Dit wil je natuurlijk niet! Daarnaast brandt vochtig hout minder goed.
 2. Gebruik nooit licht ontvlambare vloeistoffen om jouw terrashaard aan te steken! Dit kan namelijk voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Kies daarom voor aanmaakblokjes of kleine stukjes hout om het hout aan te steken.

Natuurlijk hebben we ook tips voor jouw houtgebruik. Zo weet je zeker dat je de juiste houtsoort kiest. Hieronder een overzicht van de verschillende houtsoorten en hun eigenschappen:

 • Berkenhout

Dit is een zachte houtsoort welke veel warmte afgeeft.

 • Beukenhout

Dit is een harde houtsoort met een hoog rendement.

 • Eikenhout

Dit is een harde houtsoort met veel branduren.

 • Elzenhout

Dit is een zachte tot harde houtsoort die snel brandt.

 • Essenhout

Dit is een harde houtsoort met mooie vlammen.

Gebruik zachthout als je insecten wilt verdrijven uit je tuin. Insecten houden hier niet van en zullen niet in de buurt komen.

Terrashaarden zijn terug van weggeweest

Vroeger waren tuinhaarden erg populair, en de laatste jaren zijn ze weer helemaal terug van weggeweest! Vooral de houtgestookte varianten zijn tegenwoordig weer erg populair. Dit omdat een houtsgestookte terrashaard niet alleen warmte afgeeft, maar ook nog eens zorgt voor een gezellig knisperend vuurtje en een fijne sfeer.

Voor welke soort terrashaard kies jij?

Terrashaarden zijn er met veel verschillende brandstoffen: van houtgestookt tot bio-ethanol. Ook zijn er verschillende uitvoeringen: van vierkante tot ronde haarden. De terrashaarden zijn vaak vervaardig van rvs. Bij rvs wordt vaak een hittebestendige coating aangebracht om naast bescherming ook een moderne en mooie zwarte look krijgen.

Bezoek onze showroom in Tilburg of bestel jouw terrashaard online

Wens je meer advies of wil je de diverse terrashaarden graag in het echt bekijken? Bezoek dan onze showroom in GroenRijk Tilburg! Onze specialisten staan hier ook voor je klaar om je te voorzien van het beste advies. Je kunt natuurlijk ook direct online bestellen.