•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Schoonmaak- en onderhoudsproducten voor de BBQ

Een barbecue is een populaire manier om met vrienden en familie buiten te genieten van lekker eten. Het is natuurlijk wel een enorm grote aankoop en dan wil je niet dat je na één jaar een nieuwe barbecue moet aanschaffen. Het is daarom belangrijk om de barbecue goed te onderhouden met de juiste middelen. Bij bbqkopen.nl bieden wij een breed assortiment barbecue schoonmaakmiddelen aan. Bekijk hieronder ons aanbod:

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 37 producten
Vergelijk (0)

Waarom moet je jouw barbecue goed beschermen?

Een barbecue is vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen. Deze materialen moeten echter wel goed onderhouden worden. Door alle onderdelen van een barbecue goed te onderhouden, blijft hij namelijk langer mooi, gaat hij langer mee én heb je minder kans op roestvorming. Hieronder zetten wij alle punten op een rijtje:

  • Voedselveiligheid: wanneer een barbecue niet schoongemaakt wordt, kunnen er ziektekiemen en bacteriën ontstaan. Deze bacteriën en ziektekiemen kunnen achterblijven op het grillrooster of andere onderdelen van de barbecue. Wanneer zij in het eten terechtkomen, kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen.
  • Langere levensduur: wanneer je de barbecue altijd na gebruik schoonmaakt, gaan de onderdelen van een barbecue langer mee en gaat dus ook automatisch de barbecue langer mee. Vuil en vet kan dan namelijk geen schade veroorzaken.
  • Smaakverbetering: wanneer de barbecue schoon is, zorgt dit voor een betere smaak van de gegrilde gerechten. Wanneer er wel vuil of vet achterblijft, kan dit een nadelige smaak veroorzaken.
  • Veiligheid: wanneer er vet en vuil achterblijft op de barbecue en je zet hem daarna weer aan, dan heb je een grotere kans op brandgevaar. Maak daarom altijd meteen na gebruik de barbecue schoon.

Welke onderhoudsmiddelen kun je hiervoor gebruiken?

Er zijn verschillende soorten onderhoudsmiddelen die je kunt gebruiken voor het onderhouden en schoonmaken van de barbecue. Denk hierbij aan anti-aanbakspray, emaillereiniger, grillrooster reiniger, sponsjes, schrapers, grillborstels en multi-cleaners. Bij bbqkopen.nl hebben we alles in ons assortiment. Wij bieden zelfs reinigingssets aan waarin alle noodzakelijke schoonmaakproducten zitten. Onze producten zijn veilig te gebruiken op verschillende soorten grillroosters en alle andere onderdelen van de barbecue, waardoor je verzekerd bent van een schone en hygiënische grill. Door te investeren in de onderhoud en schoonmaak van de barbecue, ben je er zeker van dat de barbecue langer meegaat én dat hij altijd meteen klaar is voor gebruik.

Bbqkopen.nl showroom

Bij bbqkopen.nl bieden wij barbecue onderhouds- en schoonmaakmiddelen aan van verschillende hoogstaande barbecuemerken. Denk hierbij aan Weber en Napoleon. Onze onderhoudsmiddelen liggen in de schappen in onze showroom in GroenRijk Tilburg. Hier staan onze specialisten ook voor jou klaar om vragen te beantwoorden of om je van advies te voorzien.