•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pellet barbecues

De pelletgrill is in opkomst en begint langzaam maar zeker de barbecuewereld te veroveren. De pellet bbq is veiliger dan de houtskoolbbq, maar zorgt wel voor eenzelfde authentieke grillervaring. Een pellet barbecue gebruikt houtpellets als brandstof. Je vult de pellettank en die voed automatisch de verbranding. Zo houd je eenvoudig de barbecue op een constante temperatuur. Leuk detail: de houtpellets zijn leverbaar in diverse smaken (bijvoorbeeld appelpellets of kersenpellets). Dat geeft net een extra touch aan de rooksmaak van het vlees. Wil jij voordelig een pelletbarbecue kopen? Bekijk hieronder het aanbod:

⏎ Terug

 

 

De werking van een pelletgrill

Een pellet grill heeft aan de zijkant een bak, ook wel ‘hopper’ genoemd, waar je pellets in kunt gooien. Deze pellets worden via een wormwiel naar de verbrandingskamer gebracht. Bij het aansteken van de barbecue, wat gebeurt met één druk op de knop, gaat een gloeispiraal branden. Deze zorgt ervoor dat de pellets ontbranden. Met behulp van een ingebouwde ventilator wordt het vuur aangejaagd en blijft het ook branden. 

De voor- en nadelen van een pellet bbq

Voordat je tot de aankoop van een pellet barbecue overgaat, wil je eerst op de hoogte zijn van de voor- en nadelen ervan. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • dankzij de effectieve warmteaanvoer kook je ieder gerecht heel gelijkmatig gaar;
  • een pellet grill heeft zowel een elektronisch als mechanisch deel, waardoor deze in prijs ook duurder is dan een normale barbecue;
  • het gebruik van pellets is heel gemakkelijk, maar het verbruik ervan ligt wel een stuk hoger dan bij houtskool barbecues;
  • aangezien je niet op direct vuur aan het grillen bent, ervaren sommigen een pellet bbq niet als echt barbecueën. Tegelijkertijd is een pellet barbecue wel relatief veilig;
  • een pellet barbecue is eenvoudig te bedienen.

De pellet barbecue is razend populair deze zomer

De Pellet barbecue wordt deze zomer steeds populairder vanwege zijn gemak, precisie en veelzijdigheid. Met een Pellet barbecue is het mogelijk om met één druk op de knop de gewenste temperatuur in te stellen, waarna het systeem automatisch pellets blijft aanvoeren om de temperatuur constant te houden. Hierdoor hoef je niet constant de barbecue in de gaten te houden en kun je rustig genieten van het gezelschap. Daarnaast biedt de Pellet barbecue ook de mogelijkheid om te roken, grillen en slow-cooking te combineren en kan het gebruikt worden voor verschillende soorten vlees, vis en groenten. De smaak die hierdoor ontstaat is uniek en niet te evenaren met een reguliere barbecue.

Hoeveel kost een pellet grill? 

De kosten van pellet grills lopen sterk uiteen, afhankelijk van de mate van luxe die je nastreeft. Waar je een medium pelletgrill al voor €399 aanschaft, zijn er voor de echte bbq liefhebbers ook pellet barbecues verkrijgbaar van ruim €2.000, voorzien van de laatste technische snufjes en in een hypermodern jasje gestoken. Bekijk ons complete aanbod online en maak je keuze!