•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Cobb BBQ collectie

Cobb barbecues is speciaal ontwikkeld voor de afgelegen gebieden in Zuid-Afrika waar ze geen elektriciteit hadden. Met de Cobb kregen zij de mogelijkheid om in droge omgevingen veilig te kunnen koken op vuur. Dit deden ze op gedroogde maïskolven, ook wel corn-cobbs genoemd. Hierdoor kreeg Cobb zijn naam.

1 - 36 van 39 producten
Vergelijk (0)

Modellen Cobb barbecues

Cobb heeft deze barbecue verder ontwikkeld en is tegenwoordig een veilig, veelzijdig en compacte barbecue met een stijlvol design. Buiten koken en samen genieten staan hierin centraal. Door zijn compacte vorm zijn de Cobb barbecues echte tafelbarbecues én kun je ze eenvoudig meenemen naar een camping, park, boot of strand.

Alle modellen van Cobb beschikken over eenzelfde opbouw. Zo bestaat een barbecue uit een deksel, basisplaat, brikettenmandje, RVS kom en een mantel. De buitenmantel inclusief bodem wordt nooit heet, waardoor je ook in de natuur veilig kunt barbecueën. Daarnaast beschikken de tafelbarbecues over antislipvoetjes, zodat de barbecue altijd stabiel kan blijven staan én de ondergrond niet beschadigd wordt.

Werking Cobb barbecues

Met een Cobb barbecue kook je altijd indirect, waardoor er geen rook en vuur ontstaat. Dit betekent ook dat het vlees of vis geen direct contact maakt met de brandstof. Bij de Cobb barbecues kun je gebruikmaken van twee soorten brandstof; CobbleStones of briketten. Een CobbleStone is een zuinige briket die is gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor je geen aanmaakblokjes of vloeistof nodig hebt. Daarnaast is deze CobbleStone warm binnen drie minuten, brandt hij tot wel twee uur én behoudt hij een constante temperatuur. Bij briketten duurt het tot wel 15 minuten voordat ze warm zijn. Wil je de temperatuur hoger of lager zetten? Dat kan je eenvoudig regelen met de Cobb Premier Air. Deze kun je open en dicht schuiven.
Cobb heeft één barbecue ontwikkeld die werkt op gas; Cobb Premier Gas. Sluit een gasfles aan, regel de temperatuur met de draaiknop en je kunt gaan barbecueën.

Cobb Accessoires

Ondanks de compacte vorm van de Cobb barbecues zijn de bereidingstechnieken eindeloos. Zo kun je grillen, bakken, braden, wokken en roken. Hiervoor heeft Cobb speciale accessoires ontwikkeld, zoals de pizzasteen, bakplaat, wokpan en rotisserie.

Onderhoud

Het is belangrijk om de Cobb barbecues goed te onderhouden. Hierdoor blijft hij langer mooi, gaat hij langer mee én voorkom je dat achtergebleven vet rookvorming geeft. Het schoonmaken is zeer eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is warm water en afwasmiddel. De RVS onderdelen zijn zelfs geschikt voor in de vaatwasser.

Showroom

Onze collectie Cobb barbecues is te zien in onze showroom in GroenRijk Tilburg. Hier staan onze specialisten klaar om jouw vragen te beantwoorden en om advies te geven.