•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Tenderflame BBQ collectie

Vuur en verlichting zijn belangrijk voor sfeer in huis en tuin. Een gezond (binnen)klimaat en duurzaamheid worden echter ook steeds belangrijker. Tenderflame combineert deze eisen en heeft sfeerhaarden ontwikkeld voor binnen en buiten.

1 - 36 van 74 producten
Vergelijk (0)

Ecologische voetafdruk

Tenderflame vindt het belangrijk dat de lucht die we inademen niet vervuilend is voor de mens of belastend is voor het milieu. Het motto van Tenderflame is ook niet voor niets: Safe, Cosy & Green! Ze willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten. Dit doen ze door bij hun haarden gebruik te maken van Tenderfuel. Dit is een veilige brandstof die niet giftig is en dus ook ongevaarlijk is voor mens en milieu. De brandstof brandt zelfs alleen in combinatie met de gepatendeerde stalen lont. Daarnaast komt er geen rook vrij bij de haarden van Tenderflame. Hierdoor zijn deze haarden een mooi alternatief voor waxinelichtjes en kaarsen.

Collectie Tenderflame

Bij bbqkopen.nl vindt je een uitgebreid assortiment aan Tenderflame producten. Zo beschikken wij over kleine tafelhaarden, terrashaarden en grotere open haarden. Deze haarden van Tenderflame creëren een aangename sfeer en geven warmte. Je kunt de haarden zelfs zowel binnen als buiten neerzetten. De haarden kunnen alleen niet tegen regen of vochtige omstandigheden, dus moeten deze overdekt neergezet worden.

Aansteken en uitmaken van haarden

Wanneer je de haard vult met Tenderfuel is het belangrijk om de vloeistof ook over de lont te gieten, zodat de lont het goed op kan nemen. Daarna kun je de haard eenvoudig aansteken door middel van een aansteker. Doordat Tenderfuel pas bij 104 graden brandt, kan het een paar seconden duren, voordat hij gaat branden.
De diverse modellen van Tenderflame moeten op verschillende manieren uitgemaakt worden. Zo kunnen de kleinere tafelhaarden, zoals de Lily, uitgeblazen worden. De grotere modellen, zoals de Tulip en de Café, worden geleverd met een dover. Door de dover over te lont te plaatsen, dooft de vlam. Ook de haarden met losse branders worden geleverd met een dover. Hierbij moet je de dover tussen de glazen wanden plaatsen.

Onderhoud

De haarden van Tenderflame hebben geen speciaal onderhoud nodig. Je kunt het stof bijvoorbeeld eenvoudig wegvegen met een licht vochtige doek.