•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gas BBQ's en buitenkeukens

Het grote voordeel van een gasbarbecue is dat hij snel op temperatuur is. Daarbij verstel je de temperatuur heel eenvoudig en nauwkeurig met de draaiknop. Omdat je met een gasbarbecue nauwelijks last van rook dan een houtskoolbarbecue. Daardoor is een barbecue op gas beter geschikt voor in de binnenplaats of op het balkon. Over het algemeen zijn dit type barbecues eenvoudig schoon te maken en op te bergen. Sinds jaar en dag zijn Weber gasbarbecues razend populair in Nederland. Wil jij voordelig een gasbarbecue kopen? Bekijk hieronder het aanbod:

 

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 90 producten
Vergelijk (0)

Weber Spirit & Weber Genesis 

Gasbarbecues zoals de Weber spirit en Weber Genesis+ gunnen je het gemak van een zorgeloos eetfestijn. Geniet met de hele familie of gewoon gezellig met het gezin of met vrienden van een sappig stukje vlees of heerlijke groentespies. Bekijk het volledige assortiment gasbarbecues, waaronder de Weber spirit- en Genesis serie en laat je verrassen door de aantrekkelijke prijzen en het gebruiksgemak.

De voordelen van een gasbarbecue

De keuze voor een bepaald type barbecue kan best lastig zijn. Wat maakt een gasbarbecue nu voordeliger dan een elektrische bbq of houtskoolbarbecue?

 • een gasbarbecue is direct klaar voor gebruik dankzij de automatische ontsteking en is binnen de kortste keren opgewarmd;
 • de temperatuur is makkelijk te regelen met behulp van een draaiknop;
 • een gas bbq is goedkoper in gebruik dan de meeste andere barbecues, omdat een gasfles heel lang meegaat;
 • een gasbarbecue kent veel mogelijkheden: koken, wokken, bakken, grillen, etc.;
 • minder rook dan bij een houtskoolbarbecue.

Gasbarbecue Weber Genesis & Weber Spirit Kopen? | BBQKopen.nl

Hoe een gasbarbecue precies werkt

Voordat je achter de Weber spirit gaat staan en aan het grillen slaat, is het belangrijk om te weten hoe een gasbarbecue precies werkt:

 • zet de barbecue op een stevige ondergrond;
 • zorg ervoor dat je een volle gasfles paraat hebt staan;
 • controleer de slang, de fles en de gasdrukregelaar op beschadigingen;
 • koppel vervolgens de drukregelaar aan de fles en span deze goed aan;
 • sluit het andere uiteinde van de slang aan op de barbecue;
 • draai de gaskraan open;
 • druk de elektrische ontstekingsknop in op uw bbq;
 • gebruik de draaiknop om de juiste temperatuur in te stellen.

Weber gasbarbecue kopen

Als je eenmaal overtuigd bent van de veilige, duurzame en gemakkelijke werking van de gasbarbecue, is het tijd om je keuze te maken uit de verschillende types die op de markt aanwezig zijn. Met de innovatieve roosters van de Weber spirit zijn de mogelijkheden op jouw barbecuefeest eindeloos: of je nu graag een pizza wil bakken of een lekker stuk speklap wil grillen, het kan allemaal. Kies uit verschillende types uit de Weber spirit serie, variërend in prijs van €649 tot de meest luxe variant van €1.099. Zo blijft grillen op een gasbarbecue voor iedereen betaalbaar. Ook de Weber Genesis biedt een complete barbecue-ervaring. De barbecues uit de Weber Genesis II-serie beschikken over gietijzeren roosters die je barbecue omtoveren tot een bakplaat, wok of Dutch Oven. De prijzen van een Genesis bbq variëren van €899 tot de €999. Bekijk ons gehele aanbod eenvoudig online en maak je keuze!

 

De werking van een gasbarbecue

Een gasbarbecue is eenvoudig te gebruiken. Allereerst zet je de deksel open voordat je de gasfles opendraait. Daarna draai je de eerste brander open en wacht je twee seconden, zodat het gas zich kan verzamelen. Hierna druk je op de ontstekingsknop en kan het gas zich verspreiden. Wanneer de eerste brander aanstaat, kun je de overige branders aanzetten. Doe de deksel dicht en wacht 15 minuten, zodat de gasbarbecue op temperatuur is gekomen. Daarna kun je lekker gaan barbecueën. De temperatuur kun je nog eenvoudig aanpassen met behulp van het open- of dichtzetten van de branders.

De voor- en nadelen van gasbarbecues

Voordat je overgaat tot de aankoop van een gasbarbecue, wil je eerst op de hoogte zijn van de voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • het aansteken van de gasbarbecue is veilig door de automatische ontstekingsknop;
 • de gasbarbecue is snel op temperatuur;
 • de temperatuur is eenvoudig te regelen d.m.v. draaiknoppen;
 • je hebt weinig last van rook en stankontwikkeling;
 • je hebt een gasfles nodig;
 • nemen over het algemeen veel ruimte in beslag;
 • een hoger prijskaartje.

Modellen

Gasbarbecues zijn verkrijgbaar van kleine tafelbarbecues tot grote buitenkeukens met de laatste technische snufjes. Hierdoor is er een gasbarbecue beschikbaar voor iedereen. Of je nu op de camping, het strand, het balkon, het terras of in de tuin wilt barbecueën. De kleine gasbarbecues zijn ook altijd makkelijk mee te nemen, terwijl de grote buitenkeukens over wieltjes beschikken, zodat je ze eenvoudig kunt verrijden. Sinds jaar en dag zijn Weber gasbarbecues razend populair in Nederland. Ook de gasbarbecues van Boretti, Napoleon en Grill Guru worden steeds populairder.
Op alle modellen van gasbarbecues kun je kiezen voor direct of indirect grillen. Bij direct grillen kook je recht boven de warmtebron, terwijl bij indirect grillen het voedsel buiten de stralingswarmte ligt. Daarnaast heb je nog veel andere bereidingstechnieken die je kunt toepassen. Zo kun je grillen, koken, bakken, wokken, dichtschroeien, roken en nog veel meer. Hiervoor heb je wel op maat gemaakte accessoires nodig. Ieder merk heeft hiervoor zijn eigen assortiment ontwikkeld die ook alleen op hun barbecue past.

Onderhoud

Het is belangrijk om de gasbarbecue na elk gebruik goed schoon te maken. Schone grills zorgen namelijk voor een betere grillmarkering en het voorkomt dat het eten aan het rooster vastplakt. Daarnaast gaan barbecues langer mee. Om de gasbarbecues schoon te maken kun je gebruikmaken van een grillborstel, een cleaner én een barbecuehoes.

Hoeveel kost een gasbarbecue?

Bbqkopen.nl heeft een groot assortiment aan gasbarbecues beschikbaar. Dit gaat van kleinere modellen tot grote buitenkeukens. Hierdoor liggen de prijzen ver uit elkaar. Waar je onze kleinste gasbarbecue al voor €174,00 aanschaft, hebben wij voor de echte barbecueliefhebbers een grote buitenkeuken met de laatste technische snufjes verkrijgbaar voor €6500,00.

Bbqkopen showroom

Onze gasbarbecues staan in onze showroom in GroenRijk Tilburg uitgestald. Onze specialisten staan hier klaar om jouw vragen te beantwoorden en om je van advies te voorzien. We kunnen de barbecues zelfs gemonteerd (tegen extra kosten) thuis leveren.