•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gasbarbecues en buitenkeukens

Met een gasbarbecue kun je genieten van optimaal gebruiksgemak. Gasbarbecues zijn namelijk verkrijgbaar in vele soorten en maten en ze zijn snel klaar voor gebruik. Wil jij voordelig een gasbarbecue kopen? Bekijk hieronder het aanbod:

1 - 36 van 91 producten
Vergelijk (0)

De werking van een gasbarbecue

Een gasbarbecue is eenvoudig te gebruiken. Allereerst zet je de deksel open voordat je de gasfles opendraait. Daarna draai je de eerste brander open en wacht je twee seconden, zodat het gas zich kan verzamelen. Hierna druk je op de ontstekingsknop en kan het gas zich verspreiden. Wanneer de eerste brander aanstaat, kun je de overige branders aanzetten. Doe de deksel dicht en wacht 15 minuten, zodat de gasbarbecue op temperatuur is gekomen. Daarna kun je lekker gaan barbecueën. De temperatuur kun je nog eenvoudig aanpassen met behulp van het open- of dichtzetten van de branders.

De voor- en nadelen van gasbarbecues

Voordat je overgaat tot de aankoop van een gasbarbecue, wil je eerst op de hoogte zijn van de voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • het aansteken van de gasbarbecue is veilig door de automatische ontstekingsknop;
  • de gasbarbecue is snel op temperatuur;
  • de temperatuur is eenvoudig te regelen d.m.v. draaiknoppen;
  • je hebt weinig last van rook en stankontwikkeling;
  • je hebt een gasfles nodig;
  • nemen over het algemeen veel ruimte in beslag;
  • een hoger prijskaartje.

Modellen

Gasbarbecues zijn verkrijgbaar van kleine tafelbarbecues tot grote buitenkeukens met de laatste technische snufjes. Hierdoor is er een gasbarbecue beschikbaar voor iedereen. Of je nu op de camping, het strand, het balkon, het terras of in de tuin wilt barbecueën. De kleine gasbarbecues zijn ook altijd makkelijk mee te nemen, terwijl de grote buitenkeukens over wieltjes beschikken, zodat je ze eenvoudig kunt verrijden. Sinds jaar en dag zijn Weber gasbarbecues razend populair in Nederland. Ook de gasbarbecues van Boretti, Napoleon en Grill Guru worden steeds populairder.
Op alle modellen van gasbarbecues kun je kiezen voor direct of indirect grillen. Bij direct grillen kook je recht boven de warmtebron, terwijl bij indirect grillen het voedsel buiten de stralingswarmte ligt. Daarnaast heb je nog veel andere bereidingstechnieken die je kunt toepassen. Zo kun je grillen, koken, bakken, wokken, dichtschroeien, roken en nog veel meer. Hiervoor heb je wel op maat gemaakte accessoires nodig. Ieder merk heeft hiervoor zijn eigen assortiment ontwikkeld die ook alleen op hun barbecue past.

Onderhoud

Het is belangrijk om de gasbarbecue na elk gebruik goed schoon te maken. Schone grills zorgen namelijk voor een betere grillmarkering en het voorkomt dat het eten aan het rooster vastplakt. Daarnaast gaan barbecues langer mee. Om de gasbarbecues schoon te maken kun je gebruikmaken van een grillborstel, een cleaner én een barbecuehoes.

Hoeveel kost een gasbarbecue?

Bbqkopen.nl heeft een groot assortiment aan gasbarbecues beschikbaar. Dit gaat van kleinere modellen tot grote buitenkeukens. Hierdoor liggen de prijzen ver uit elkaar. Waar je onze kleinste gasbarbecue al voor €174,00 aanschaft, hebben wij voor de echte barbecueliefhebbers een grote buitenkeuken met de laatste technische snufjes verkrijgbaar voor €6500,00.

Bbqkopen showroom

Onze gasbarbecues staan in onze showroom in GroenRijk Tilburg uitgestald. Onze specialisten staan hier klaar om jouw vragen te beantwoorden en om je van advies te voorzien. We kunnen de barbecues zelfs gemonteerd (tegen extra kosten) thuis leveren.