•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Review: Grill Guru Compact Classic

De Grill Guru Compact variant is een gunstige barbecue voor de liefhebbers die net beginnen met het gebruiken van een kamado. De barbecue heeft alle voordelen en gebruiksgemakken van een kamado, maar is niet te groot of geavanceerd voor nieuwe liefhebbers. 

De Kamado's van Grill Guru

Grill Guru geeft aan Kamado barbecues te maken die warm blijven ongeacht de weersomstandigheden. Of het nu hoog zomer is of buiten vriest, door de keramieken constructie zorgt de kamado voor een gelijkmatige temperatuur. 

Hoe is de Grill Guru Compact Classic in gebruik?

De Grill Guru Classic Compact doet zijn naam eer aan met het compacte formaat van 33 centimeter. Voor grotere groepen is deze variant dan ook niet geschikt. Waar hij wél uitstekend voor geschikt is, is voor het stabiel houden van de temperatuur waardoor je urenlang zeer gelijkmatig vlees en vis kunt garen. Geen speklap per persoon, of een kippenpoot voor iedereen aan tafel maar wel kwalitatieve en heerlijk malse vlees of vis. Zo kun je geen portiestukken voor 10 personen kwijt op de barbecue, maar wel een stuk vlees van 4 kilo (!) waarmee je ook een tafel vol gasten kunt voorzien van een goed stuk vlees. Je kunt de temperatuur eenvoudig in de gaten houden door middel van de thermometer op de deksel, gebruiksgemak staat hoog in het vaandel! De temperatuur stel je in door de luchtschuif op de voet van de kamado en de schoorsteen. Wanneer je klaar bent met barbecuen zijn de luchtsleuven gemakkelijk te sluiten waardoor er geen zuurstof meer wordt aangevoerd. De volgende keer zijn de restanten van de houtskool gewoon weer te gebruiken!

De constructie van de Grill Guru Kamado

De Classic Compact is zeer solide gebouwd. De keramieken schalen zijn dik en rond, en de hoge koepel biedt genoeg ruimte om een groot stuk vlees kwijt te kunnen. Anders dan andere kamado's van deze prijsklasse is de Grill Guru voorzien van een stevig scharnier, waarmee de deksel stevig omhoog kan worden gehouden. Dit is wel zo veilig wanneer je de kamado open wilt laten staan, het gaat immers nog steeds om een hete barbecue! Dankzij het stevige frame kun je de kamado kwijt op een vlakke ondergrond en blijft deze stabiel en stevig staan. Er zitten geen wielen onder deze variant, maar wel stevige handvatten om de kamado te verplaatsen. De kleuren zwart en grijs zorgen ervoor dat dit model nergens misstaat, wat een groot pluspunt is! Er zijn tevens varianten verkrijgbaar met roestvrijstaal, in grote maten en in andere kleuren, echter is voor deze variant gekozen om de basis aan te bieden wat voor sommige mensen al voldoende is. 

Meer weten over de kamado's, Grill Guru en andere barbecues? Breng dan gerust een bezoek aan onze showroom, dan helpen wij u graag verder!