•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gebakken rabarber met citroenmousse en hazelnoot crunch

Gebakken rabarber met citroenmousse en hazelnoot crunch
VOORBEREIDINGSTIJD          BEREIDINGSTIJD          MOEILIJKHEIDSGRAAD      BEREIDINGSMETHODE
45 min - 2 uur                         30 min                               Gemakkelijk                         Direct/indirect
 

Bereiding

In de keuken:
1. Begin met de citroenmousse. Week de gelatine in koud water. Klop het eigeel met de suiker wit en dik. Klopt de slagroom totdat dit enigszins dikker wordt. Klop de eiwitten stijf.
2. Meng voorzichtig de slagroom en de geklopte eiwitten door elkaar. Verwarm het citroensap in een steelpan op lage warmte en laat de gelatine hierin oplossen.
3. Haal de steelpan van het vuur en meng een eetlepel van het geklopte eigeel door de opgeloste gelatine. Dit verkleint de kans op klontjes. Doe dit mengsel bij het geklopte eigeel en meng er dan voorzichtig de slagroom en het eiwitmengsel door.
4. Schenk de mousse in de serveerschaaltjes en zet ze ongeveer 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
5. Maak de rabarber schoon. Snijd in kleine stukjes en meng dit met de rietsuiker. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
6. Hak de hazelnoten voor de crunch.

Op de barbecue:
1. Bereid de barbecue voor op indirecte warmte (240-250°C). Wanneer u een houtskoolbarbecue gebruikt heeft u ongeveer 2/3 brikettenstarter met aangestoken Weber briketten nodig om deze temperatuur te bereiken.
2. Plaats de bakplaat in het GBS grillrooster voor het bereiden van de hazelnoot crunch. Verwarm de honing tot deze goudbruin is. Voeg de havermout en de gehakte hazelnoten toe. Blijf roeren tot het mengsel goudbruin kleurt.
3. Leg het mengsel van geroosterde hazelnoten en havermout op bakpapier en laat het afkoelen. Maak de bakplaat schoon.
4. Leg de met suiker bedekte rabarberstukjes op de bakplaat en voeg sap, water en het vanillestokje toe.
5. Plaats de bakplaat in het GBS grillrooster, sluit het deksel van de barbecue en bak gedurende 15 minuten. Haal de bakplaat van de barbecue en serveer de gebakken rabarber met de citroenmousse en hazelnoot crunch er bovenop.

INGREDIËNTEN

Voor de gebakken rabarber:

  • 400 gr rabarber
  • 50 gr rietsuiker
  • 50 ml geconcentreerd rood sap
  • 200 ml water
  • ½ vanillestokje
  • Voor de citroenmousse:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 ml gepasteuriseerd eigeel
  • 50 gr suiker
  • 130 ml slagroom
  • 100 ml gepasteuriseerd eiwit
  • 75 gr citroensap
  • Voor de hazelnoot crunch:
  • 150 gr hazelnoten
  • 2 el honing
  • 80 gr havermout

SPECIALE ACCESSOIRES

  • GBS Bakplaat

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

French toast

Naast een heerlijk diner kun je natuurlijk ook een uniek ontbijt bereiden op jouw barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke french toast? Lees snel verder!

Lees meer...
Crème brûlée

Wil je een dessert bereiden op de barbecue? Maak dan overheerlijke crème brûlée! Ben je benieuwd naar dit overheerlijke recept? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gemarineerde kastanjechampignons

Ben je op zoek naar een lekker recept voor een bijgerecht op de barbecue? Maak dan eens heerlijke gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Lees meer...