•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gebakken rabarber met citroenmousse en hazelnoot crunch

Gebakken rabarber met citroenmousse en hazelnoot crunch
VOORBEREIDINGSTIJD          BEREIDINGSTIJD          MOEILIJKHEIDSGRAAD      BEREIDINGSMETHODE
45 min - 2 uur                         30 min                               Gemakkelijk                         Direct/indirect
 

Bereiding

In de keuken:
1. Begin met de citroenmousse. Week de gelatine in koud water. Klop het eigeel met de suiker wit en dik. Klopt de slagroom totdat dit enigszins dikker wordt. Klop de eiwitten stijf.
2. Meng voorzichtig de slagroom en de geklopte eiwitten door elkaar. Verwarm het citroensap in een steelpan op lage warmte en laat de gelatine hierin oplossen.
3. Haal de steelpan van het vuur en meng een eetlepel van het geklopte eigeel door de opgeloste gelatine. Dit verkleint de kans op klontjes. Doe dit mengsel bij het geklopte eigeel en meng er dan voorzichtig de slagroom en het eiwitmengsel door.
4. Schenk de mousse in de serveerschaaltjes en zet ze ongeveer 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
5. Maak de rabarber schoon. Snijd in kleine stukjes en meng dit met de rietsuiker. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
6. Hak de hazelnoten voor de crunch.

Op de barbecue:
1. Bereid de barbecue voor op indirecte warmte (240-250°C). Wanneer u een houtskoolbarbecue gebruikt heeft u ongeveer 2/3 brikettenstarter met aangestoken Weber briketten nodig om deze temperatuur te bereiken.
2. Plaats de bakplaat in het GBS grillrooster voor het bereiden van de hazelnoot crunch. Verwarm de honing tot deze goudbruin is. Voeg de havermout en de gehakte hazelnoten toe. Blijf roeren tot het mengsel goudbruin kleurt.
3. Leg het mengsel van geroosterde hazelnoten en havermout op bakpapier en laat het afkoelen. Maak de bakplaat schoon.
4. Leg de met suiker bedekte rabarberstukjes op de bakplaat en voeg sap, water en het vanillestokje toe.
5. Plaats de bakplaat in het GBS grillrooster, sluit het deksel van de barbecue en bak gedurende 15 minuten. Haal de bakplaat van de barbecue en serveer de gebakken rabarber met de citroenmousse en hazelnoot crunch er bovenop.

INGREDIËNTEN

Voor de gebakken rabarber:

  • 400 gr rabarber
  • 50 gr rietsuiker
  • 50 ml geconcentreerd rood sap
  • 200 ml water
  • ½ vanillestokje
  • Voor de citroenmousse:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 ml gepasteuriseerd eigeel
  • 50 gr suiker
  • 130 ml slagroom
  • 100 ml gepasteuriseerd eiwit
  • 75 gr citroensap
  • Voor de hazelnoot crunch:
  • 150 gr hazelnoten
  • 2 el honing
  • 80 gr havermout

SPECIALE ACCESSOIRES

  • GBS Bakplaat

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...