•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Souvlaki

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Griekse recepten
  • Barbecuerecept
  • BBQ gerecht

Souvlaki

  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 2-3 personen
  • Tijd: 85 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gr kipfilet
    • 3 tenen knoflook
    • 2 tl oregano
    • 1 tl tijm
    • 3 el olijfolie
    • 1 el citroensap
    • zout en peper
  • Benodigdheden
    • Metalen spiesen
    • Vershoudbakje

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes. Pers de tenen knoflook uit en doe ze samen met de olijfolie, oregano, tijm en citroensap in een vershoudbakje.
  2. Voeg vervolgens het vlees toe en een snufje zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees nu zo lang mogelijk marineren (bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast). Korter kan uiteraard ook, maar de smaak trekt dan niet zo goed in het vlees.
  3. Prik het vlees aan metalen spiesen en bak de souvlaki circa 5-10 minuten totdat het vlees gaar is. Souvlaki wordt eigenlijk altijd op een barbecue gebakken, maar het kan bijvoorbeeld ook in een grillpan. Uiteraard is de smaak dan wel iets anders.

Bron: https://www.lekkerensimpel.com/souvlaki/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...