•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Souvlaki

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Griekse recepten
  • Barbecuerecept
  • BBQ gerecht

Souvlaki

  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 2-3 personen
  • Tijd: 85 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gr kipfilet
    • 3 tenen knoflook
    • 2 tl oregano
    • 1 tl tijm
    • 3 el olijfolie
    • 1 el citroensap
    • zout en peper
  • Benodigdheden
    • Metalen spiesen
    • Vershoudbakje

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes. Pers de tenen knoflook uit en doe ze samen met de olijfolie, oregano, tijm en citroensap in een vershoudbakje.
  2. Voeg vervolgens het vlees toe en een snufje zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees nu zo lang mogelijk marineren (bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast). Korter kan uiteraard ook, maar de smaak trekt dan niet zo goed in het vlees.
  3. Prik het vlees aan metalen spiesen en bak de souvlaki circa 5-10 minuten totdat het vlees gaar is. Souvlaki wordt eigenlijk altijd op een barbecue gebakken, maar het kan bijvoorbeeld ook in een grillpan. Uiteraard is de smaak dan wel iets anders.

Bron: https://www.lekkerensimpel.com/souvlaki/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...