•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

Souvlaki

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Griekse recepten
  • Barbecuerecept
  • BBQ gerecht

Souvlaki

  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 2-3 personen
  • Tijd: 85 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gr kipfilet
    • 3 tenen knoflook
    • 2 tl oregano
    • 1 tl tijm
    • 3 el olijfolie
    • 1 el citroensap
    • zout en peper
  • Benodigdheden
    • Metalen spiesen
    • Vershoudbakje

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes. Pers de tenen knoflook uit en doe ze samen met de olijfolie, oregano, tijm en citroensap in een vershoudbakje.
  2. Voeg vervolgens het vlees toe en een snufje zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees nu zo lang mogelijk marineren (bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast). Korter kan uiteraard ook, maar de smaak trekt dan niet zo goed in het vlees.
  3. Prik het vlees aan metalen spiesen en bak de souvlaki circa 5-10 minuten totdat het vlees gaar is. Souvlaki wordt eigenlijk altijd op een barbecue gebakken, maar het kan bijvoorbeeld ook in een grillpan. Uiteraard is de smaak dan wel iets anders.

Bron: https://www.lekkerensimpel.com/souvlaki/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...