•  
Wensenlijst is leeg
Product toegevoegd aan wensenlijst

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

We helpen je graag bij het bereiden van het perfecte stuk vlees

Vaak denkt men dat je een lekkere biefstuk alleen kunt bestellen in een restaurant – maar niets is minder waar! Met een beetje kennis en het juiste barbecuegereedschap is het verrassend eenvoudig om een lekkere steak te bereiden. Hieronder volgen de stappen:

Stap 1: Kies je biefstuk

Kies voor een lekker stuk rundvlees, het liefst van de slager. Dunnere stukken vlees zijn uiteraard sneller gaar, maar dit zorgt er ook voor dat het vlees snel té gaar wordt. Daarom raden we aan om een stuk vlees van minimaal 2,5 cm dik te kiezen. Zorg er ook voor dat er genoeg vet in het vlees zit, anders wordt het taai en smakeloos. Kies daarom voor vlees met witte vetaders: dit vlees wordt mals en sappig. Je kunt het beste kiezen voor een van de onderstaande stukken vlees:

  • Entrecote
  • Ossenhaas
  • Kogelbiefstuk
  • T-bone steak
  • Côte de boeuf
  • Rib eye

Stap 2: Bereid je biefstuk voor

Wil je het stuk vlees kruiden? Marineren? Of geen van beiden? Het is allemaal mogelijk! Zo kun je een kruidenmengsel gebruiken waarmee je het vlees inwrijft (ook wel rub genoemd). Ook kun je kiezen voor een marinade, waardoor je jouw biefstuk malser maakt. Dit komt doordat het vlees de vloeistoffen absorbeert. Je kunt echter ook kiezen voor een steak zonder te veel poespas: bestrooi het enkel met een beetje peper en zout. Dan komt de échte smaak van het vlees naar voren, en dat is natuurlijk ook erg lekker!

Het is echter belangrijk om het vlees minimaal 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur te laten komen, waardoor het beter gaart.

Stap 3: Grill de steak

Als het vlees eenmaal goed voorbereid is, dan is het tijd om de barbecue aan te steken. Plaats het vlees direct op hoge warmte, zodat de buitenkant dichtschroeit en het vocht in het vlees wordt bewaard. Gaar het vlees 1 à 2 minuten, of totdat de biefstuk niet meer aan het grillrooster plakt. Daarnaast verplaats je het vlees naar indirecte warmte. Daar kan het vlees doorgaren en de gewenste binnentemperatuur bereiken, zonder dat de buitenkant verkoold raakt. Hoe lang het vlees moet bakken, dat hangt ad van de dikte van het vlees én natuurlijk jouw persoonlijke wensen. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar de kerntemperatuur. Gebruik hiervoor een goede vleesthermometer.

Kerntemperaturen

  • Ultra-rare: 46–49°C
  • Rare: 52–55°C
  • Medium-rare: 55–60°C
  • Medium-well done: 65–69°C
  • Well done: 71°C of hoger

Probeer het zelf eens uit

Zo zie je, in drie simpele stappen bereid je in een handomdraai jouw ideale steak! Dus, waar wacht je nog op? Haal de benodigdheden in huis, steek de barbecue aan en geniet van een heerlijke maaltijd. En natuurlijk vind je alles in onze webshop om al jouw favoriete gerechten te bereiden op de barbecue.

Bron: https://www.weber.com/NL/nl/blog/grill-on/de-perfecte-biefstuk/weber-157778.html

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...