•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Ontdek de verschillen tussen The Bastard-barbecues

Ontdek de verschillen tussen The Bastard-barbecues

Of je nu voortreffelijke hamburgers wilt grillen, zalm langzaam wil roken of eens wil experimenteren met pulled jackfruit: The Bastard is het beste merk voor jou! Dit merk is namelijk ontstaan vanuit de liefde van Martijn en Jeroen Wesselink voor authentieke smaken en prachtig design. The Bastard-barbecues zijn gemaakt met de beste materialen. De regel is: als ze het zelf zouden gebruiken, pas dán wordt het product opgenomen in de collectie. Zo weet je zeker dat je kiest voor topkwaliteit! Je krijgt ook nog eens levenslange garantie.

Waarom kies je voor een Bastard?

De kamado is niet alleen mooi, maar ook nog eens efficiënt en functioneel. Er is namelijk echt overal rekening mee gehouden: van de materiaalkeuze tot de vorm. The Bastard is niet voor niets dé Nederlandse trots op het gebied van barbecues! Je kunt experimenteren met verschillende bereidingstechnieken en in een handomdraai de meest veelzijdige en unieke gerechten serveren aan familie en vrienden.

Kies uit diverse modellen

Ben je een doorgewinterde barbecuefanaat die het liefst het hele jaar door de grill aansteekt? Of vind je het vooral leuk om in de zomer barbecueavonden te organiseren voor familie en vrienden? The Bastard heeft sowieso een passend model voor jou. Daarom is het belangrijk om te ontdekken welke variant het beste bij jouw wensen past. We zetten de verschillende Bastards hieronder op een rijtje:

The Bastard Basic

Laten we beginnen met The Bastard Basic. De naam zegt het al: alles aan deze barbecue is basis uitgevoerd. Maar dat betekent niet dat je geen topkwaliteit kunt verwachten! The Bastard Basic heeft een mooi, dun rvs-grillrooster aan de binnenkant en een vilten infinity gasket rondom, zodat je de deksel goed af kunt sluiten. De chique bamboe-handgreep is hittebestendig. Daarnaast beschikt de barbecue over houten zijtafels en een topschijf van rvs, waarmee je de luchttoevoer kunt regelen. Uiteraard vind je bij alle varianten een ingebouwde thermometer, zodat je de deksel niet hoeft te openen om de temperatuur te meten. Hierdoor blijft de temperatuur constant, wat zorgt voor een betere bereiding. De barbecue heeft geen aslade, waardoor je een aspook moet gebruiken om het as eruit te halen. Zo voorkom je dat kleine asdeeltjes zich ophopen en optimaliseer je de smaak van ieder gerecht.

The Bastard Classic en Urban

De volgende barbecues die je in ons assortiment vindt zijn The Bastard Classic en The Bastard Urban. De Classic-variant is glanzend uitgevoerd en de Urban-variant is mat uitgevoerd. Het verschil met The Bastard Basic is dat de topschijf (The Bastard Precision Top) van gietijzer is gemaakt en afgesneden gaten bevat, zodat je de luchttoevoer nog specifieker kunt regelen. De zware deksel is ook soepeler te openen dan de deksel van de Basic-variant. Dit komt door het easy open-systeem. De Classic en de Urban-varianten bevatten namelijk vier springveren en de Basic-variant bevat er twee.

The Bastard Classic LargeThe Bastard Urban Large

Het rvs-grillrooster is daarnaast extra dik en gemaakt uit twee delen (in tegenstelling tot het rooster van de Basic-variant, die uit één deel bestaat). Je kunt beide roosterdelen op een verschillende hoogten plaatsen in het Multilevel Cooking System – waarmee je niveauverschillen kunt aanmaken –, zodat je twee verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden. Dit Multilevel Cooking System wordt meegeleverd in alle modellen vanaf de Complete-serie. Ook bevatten deze barbecues speciale half moon-platen, waarmee je indirect kunt grillen. Hiermee kun je vlees, vis of groenten langzaam garen, zoals zalm of biefstuk. Door deze platen te gebruiken, blijft het vlees veel malser en sappiger. Dit komt doordat je met deze platen als het ware een heteluchtoven creëert en het vlees niet direct op hete roosters terecht komt. Door deze platen te gebruiken, zullen de sappen niet verloren gaan. Hierdoor geniet je van een voortreffelijk stukje vlees!

Naast het rvs-grillrooster bevatten deze barbecues een rvs-kolenmand en een ash lifter die het as opvangt. Hierdoor wordt het schoonmaken een fluitje van een cent! De binnenkant is vervaardigd van cordieriet keramiek en bevat een keramische ring en pot.

Het onderstel is gemaakt van gepoedercoat staal. Ook heeft het onderstel dikke wielen, waardoor de barbecues stevig staan en makkelijk te verplaatsen zijn.

  XL Large Medium Compact Small
Multilevel Cooking System Ja Ja Ja Nee Nee
Plate setter Ja Ja Ja Ja Ja
Ash lifter Ja Ja Ja Nee Nee
Houtskoolmand Ja Ja Ja Ja Ja
Rooster Ø 56 cm 49 cm 40 cm 34 cm 25 cm
Rooster dikte 7 mm 7 mm 6 mm 5 mm 4 mm
Hoogte incl. onderstel 140 cm 137 cm 122 cm 78 cm 64 cm
Gewicht 161 kg 116 kg 79 kg 31 kg 22 kg
Gewicht solo N/A 62 kg 40 kg N/A N/A
Beschikbaar Classic Nee Ja Ja Ja Ja
Beschikbaar Urban Ja Ja Ja Ja Ja
Tafel en onderstel Ja Ja Ja Nee Nee
Aantal personen 4-12 2-8 2-6 2-4 1-2
Draagbaar Nee Nee Nee Ja Ja

 

The Bastard VX

En als klap op de vuurpijl: The Bastard VX. Deze barbecue is exclusiever, luxer en robuuster dan de eerder genoemde collecties. Je kunt nóg beter prestaties verwachten. Daarnaast kun je de gietijzeren topschijf specifieker instellen dan de topschijf van de Classic-, Urban- of Basic-lijn. Ook bestaat de luchttoevoer onderin uit twee luiken in plaats van één (zoals bij de Basic, Classic en Urban), waardoor je de temperatuur veel beter kunt regelen. Deze barbecue beschikt over langere bamboezijtafels, zodat je meer bereidingsruimte hebt. Ook bevat deze barbecue een ergonomische bamboehandgreep, wat zorgt voor meer comfort. Verder beschikt deze collectie uiteraard over het Multilevel Cooking System, de kolenmand en de ash lifter.

The Bastard VX Large

Het verschil met de Classic- en Urban-variant is het feit dat de cordieriet keramieken firebox uit meerdere delen bestaat. De firebox in de Classic- en Urban-barbecues bestaat uit één deel, waardoor deze vaak kwetsbaarder is. Ook is het scharnier van de deksel geoptimaliseerd, waardoor je de deksel nog veel makkelijker opent. Het onderstel is wederom gemaakt van gepoedercoat staal, maar het onderstel en de wielen zijn nog veel robuuster en steviger. Hierdoor is de barbecue makkelijk te verrijden.

  Large Medium
Rooster Ø 49 cm 40 cm
Rooster dikte 7 mm 6 mm
Hoogte incl. onderstel 136 cm 125 cm
Gewicht 110 kg 93 kg
Gewicht solo 85 kg N/A
Beschikbaar Classic Nee Nee
Beschikbaar Urban Ja Ja
Tafel en onderstel Ja Ja
Aantal personen 2-8 2-6
Draagbaar Nee Nee

 

Neem gerust eens een kijkje in onze collectie

Kortom: met de barbecues van The Basterd is alles mogelijk! Welke collectie heeft jouw voorkeur? En kies je voor The Bastard Urban Large Complete of wil je jouw The Bastard Urban Medium Solo inbouwen om zo jouw ultieme buitenkeuken samen te stellen? Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat: je vindt jouw droombarbecue bij BBQkopen.nl!

Ontdek onze The Bastard-collectie

Geserveerd eten

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...