•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

T-bone steak van de barbecue

T-bone steak van de barbecue

In november is het misschien wat frisser buiten, maar dat betekent voor mij niet dat de barbecue in de schuur blijft staan. Sterker nog: juist in deze tijd van het jaar is het heerlijk om iets stevigs op het vuur te leggen. De kou in de lucht, de warmte van de kolen en die typische grillsmaak maken het allemaal net wat gezelliger. Een T-bone steak past daar perfect bij. Het is een indrukwekkend stuk vlees, maar de bereiding is verrassend eenvoudig.

Binnen begin je met de voorbereiding. Leg de T-bones op een bakplaat en dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer een knoflookbol en wrijf de steaks aan alle kanten in met de snijkant van de knoflook en een beetje olie. Daarna kruid je ze royaal met zout en peper. Meer heeft dit vlees eigenlijk niet nodig.

Buiten warm je de barbecue op voor directe hitte, zo rond de 230 tot 260 graden. Bij een 57 cm barbecue is één brikettenstarter met briketten voldoende. Zodra het rooster heet is, borstel je het schoon. Als je een GBS Sear Grate hebt, is dit het moment om die te gebruiken voor mooie grillstrepen.

Leg de T-bones direct boven het hete vuur en leg de gehalveerde knoflook ernaast met de snijkant naar beneden. Deksel dicht en vier à vijf minuten laten liggen. Daarna draai je de steaks om en geef je de andere kant dezelfde tijd. Voor medium-rare mik je op een kerntemperatuur van 51 tot 54 graden. Wil je ze iets verder garen, schuif ze dan naar de indirecte zone.

Als de steaks klaar zijn, laat je ze vijf minuten rusten. Daarna kun je het vlees met een scherp mes van het bot snijden en in dunne plakken serveren. De combinatie van de malse filet en de stevigere entrecôte maakt deze steak echt iets bijzonders.

Het is een ideaal gerecht voor een frisse novemberavond: weinig werk, veel smaak en precies het soort comfortfood waar je op zit te wachten als het buiten vroeg donker wordt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...