•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

 

Griezeloog gehaktbal broodjes

Ziet er een beetje vreemd uit maar smaakt fantastisch. Deze “griezeloog broodjes” zijn broodjes met gehaktballetjes, saus en gesmolten kaas maar met een Halloween-twist. De “ogen” van olijven maken ze bijna te leuk (of eng?) om op te eten.

Ingrediënten (voor 3 broodjes)

  • 12 gehaktballetjes
  • 3 zachte broodjes
  • Tomatensaus of BBQ-saus
  • Geraspte mozzarella
  • Groene olijven gevuld met knoflook
  • Zwarte olijven in plakjes

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de BBQ tot middelhoge hitte. Met een BBQ thermometer check je makkelijk of de temperatuur rond de 200°C ligt.
  2. Grill de gehaktballetjes rondom goudbruin gebruik eventueel een grillmand, dan rollen ze niet van je rooster af.
  3. Snijd de broodjes open en rooster de binnenkant kort op de BBQ voor een krokante bite.
  4. Leg de balletjes op een laagje saus, strooi er mozzarella over en laat de kaas smelten met de deksel dicht.
  5. Snijd de groene olijven in plakjes zodat het knoflookstukje zichtbaar blijft (dat wordt het “oogwit”) en gebruik de zwarte olijf als “pupil”.

Serveer de broodjes warm, en kijk niet te lang terug in die ogen ze kunnen je zomaar betoveren.

Spooky Eyeball Meatball Subs

Griezel Hotdog Vingers

Je hoeft geen chef te zijn om deze te maken, maar ze zien er wél uit alsof je flink hebt uitgepakt. Deze “vingers” van hotdogs zijn een Halloween-klassieker: simpel, grappig en een beetje griezelig.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 hotdogs
  • 8 broodjes
  • 1 sjalot of kleine ui
  • Ketchup (hoe meer, hoe beter)

Zo maak je ze:

  1. Snijd met een scherp mesje aan het uiteinde van de hotdog een klein stukje weg: dat is de “nagel”. Maak halverwege een paar ondiepe inkepingen als “knokkels”.
  2. Grill de hotdogs 3–4 minuten op middelhoge hitte tot ze mooi bruin zijn.
  3. Grill de broodjes kort zodat ze licht krokant worden.
  4. Snijd de sjalot in dunne plakjes en leg ze bovenaan de hotdog, precies waar de nagel hoort.
  5. Leg de hotdogs in de broodjes en giet er flink wat ketchup overheen, want een beetje nep-bloed mag niet ontbreken.

Serveer ze op een schaal, zet er wat spookachtige kaarsen bij, en je hebt een Halloweenmaaltijd waar nog lang over gepraat gaat worden.

 

Bloody Finger Hot Dogs Recipe for Halloween – Salty Canary

 

 Extra tips voor jouw Halloween BBQ

  • Gebruik rookhout of houtsnippers om een mysterieuze sfeer te creëren. De rook die langzaam om je gerechten kringelt, lijkt net mist in een griezelfilm.
  • Pompoen is hét seizoensproduct. Snijd wat dikke plakken en grill ze met een beetje kaneel en honing lekker bij elk Halloween-menu.
  • Klaar met griezelen? Maak je BBQ snel schoon met een BBQ borstel zodat je de volgende dag niet met horrorvet te maken hebt.

 

Conclusie

Halloween is de perfecte reden om iets anders te doen met je BBQ. Of je nu kiest voor monsterlijke broodjes of “vingerfood” met een knipoog het draait allemaal om gezelligheid, creativiteit en goed eten.

En wil je jouw BBQ-skills nog beter laten zien? Neem dan een kijkje bij onze BBQ accessoires, van grillmanden tot thermometers en schoonmaakborstels. Daarmee wordt jouw Halloween niet alleen griezelig lekker, maar ook professioneel goed voorbereid.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...