•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Mexicaanse Nachos met Gehakt

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Voorgerecht
  • Barbecuerecepten
  • Nacho's
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingredienten
    • 1 zak tortilla chips
    • 200 gram rundergehakt
    • 1 ui
    • 100 gram zwarte bonen
    • 100 gram maïs
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 50 gram geraspte cheddar
    • 50 gram geraspte kaas
    • 1 avocado
    • 1 tomaat
    • 1 kleine rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 5 eetlepels crème fraîche
    • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
    • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde koriander
    • 1 bouillonblokje rund
    • 1 eetlepel olijfolie
  • Benodigdheden
    • BBQ met deksel
    • Gietijzeren skillet of schaal
    • Knoflookpers

Instructies

  1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  2. Maak ondertussen de guacamole. Neem hiervoor een kom en prak er de avocado in fijn. Snijd de tomaat in vieren en ontdoe hem van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en voeg toe aan de avocado. Snipper de rode ui fijn en voeg ook toe. Pers tot slot de teen knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de gietijzeren pan of schaal op de BBQ en laat deze even warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit 2 minuten. Snipper nu de ui en voeg deze toe aan de pan.
  4. Voeg nu ook het paprikapoeder en de peper toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Laat alles nu lekker pruttelen en roer af en toe door, tot het geheel een beetje in begint te dikken. Haal nu de pan van de BBQ en voeg de uitgelekte zwarte bonen, de maïs en de koriander toe en roer er doorheen.
  5. Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  6. Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ruime kom en beleg de bodem van de gietijzeren pan met een derde van de tortilla chips. Hierop gaat vervolgens ongeveer een derde van het gehaktmengsel, gevolgd door een kwart van de geraspte cheddar en de geraspte kaas. Hier bovenop gaat weer een derde van de chips, een derde van het gehaktmengsel en nogmaals een kwart van de geraspte kazen. Tot slot gaat de rest van de tortilla chips er overheen, wederom gevolgd door de rest van het gehakt en de kaas.
  7. Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan met nacho’s dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat nu in 10 minuten de tortillachips warm worden en de kaas smelten. Haal de pan vervolgens weer van de BBQ en Schep er de guacamole en de crème fraîche op. Serveer direct. Eet smakelijk!

Bron: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/mexicaanse-nachos-met-gehakt/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Je barbecue op de juiste manier reinigen

Je herkent het vast wel: je hebt net een heerlijk avondje barbecueën achter de rug, en je zit even na te genieten met een lekker drankje in de tuin. Dan schiet het je ineens te binnen: “ik moet de barbecue nog schoonmaken!”… een vervelend klusje! Het is toch belangrijk om dit wel te doen, want door de barbecue na ieder gebruik te reinigen, houdt je deze in topconditie. Daarom hebben we diverse tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Lees meer...
Hoe grill je de perfecte steak?

Wil je weten hoe je de perfecte biefstuk grilt? Goed nieuws! Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet. En dat begint al met de voorbereiding: een overheerlijke biefstuk bereiden op de barbecue begint namelijk eigenlijk al vóórdat je de barbecue aansteekt. Kies je bijvoorbeeld voor een entrecote, een rib-eye of een t-bone steak? En wat voor soort rub of marinade kies je? Deze keuzes bepalen uiteindelijk hoe het vlees zal smaken. Daarna is het nog zaak om te juiste kerntemperatuur te bepalen. Maar geen zorgen: we vertellen je graag meer!

Lees meer...