•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Mexicaanse nacho's

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Voorgerecht
  • Barbecuerecepten
  • Nacho's
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 zak tortilla chips
    • 200 gram rundergehakt
    • 1 ui
    • 100 gram zwarte bonen
    • 100 gram maïs
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 50 gram geraspte cheddar
    • 50 gram geraspte kaas
    • 1 avocado
    • 1 tomaat
    • 1 kleine rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 5 eetlepels crème fraîche
    • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
    • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde koriander
    • 1 bouillonblokje rund
    • 1 eetlepel olijfolie
  • Benodigdheden
    • BBQ met deksel
    • Gietijzeren skillet of schaal
    • Knoflookpers

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  2. Maak ondertussen de guacamole. Neem hiervoor een kom en prak er de avocado in fijn. Snijd de tomaat in vieren en ontdoe hem van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en voeg toe aan de avocado. Snipper de rode ui fijn en voeg ook toe. Pers tot slot de teen knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten door elkaar.
  3. Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de gietijzeren pan of schaal op de BBQ en laat deze even warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit 2 minuten. Snipper nu de ui en voeg deze toe aan de pan.
  4. Voeg nu ook het paprikapoeder en de peper toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Laat alles nu lekker pruttelen en roer af en toe door, tot het geheel een beetje in begint te dikken. Haal nu de pan van de BBQ en voeg de uitgelekte zwarte bonen, de maïs en de koriander toe en roer er doorheen.
  5. Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  6. Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ruime kom en beleg de bodem van de gietijzeren pan met een derde van de tortilla chips. Hierop gaat vervolgens ongeveer een derde van het gehaktmengsel, gevolgd door een kwart van de geraspte cheddar en de geraspte kaas. Hier bovenop gaat weer een derde van de chips, een derde van het gehaktmengsel en nogmaals een kwart van de geraspte kazen. Tot slot gaat de rest van de tortilla chips er overheen, wederom gevolgd door de rest van het gehakt en de kaas.
  7. Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan met nacho’s dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat nu in 10 minuten de tortillachips warm worden en de kaas smelten. Haal de pan vervolgens weer van de BBQ en Schep er de guacamole en de crème fraîche op. Serveer direct. Eet smakelijk!

Bron: https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/mexicaanse-nachos-met-gehakt/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...