•  

Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pesto aioli

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Saus
  • Dips
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 1 portie
  • Tijd: 10 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
    • 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
    • kneepje citroensap
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • snuf zout
    • 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
  • Benodigdheden
    • staafmixer met hoge beker

Bereiding

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

    Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

  3. Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/pesto-aioli

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portobello pizza's

Wil je heerlijke pizza's bereiden op de barbecue, maar wil je hier eens een gezonde twist aan geven? Maak dan overheerlijke portbello pizza's. Lees snel verder!

Lees meer...
Cheeseburger maken

Ben je dol op cheeseburgers en wil je deze zelf bereiden op de barbecue? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk een fantastisch recept opgezocht waarmee je eenvoudig heerlijke burgers op tafel zet. Lees snel verder!

Lees meer...
Souvlaki

Ben jij dol op de Griekse keuken? Maak dan eens overheerlijke souvlaki op de barbecue! Je kunt hier verschillende soorten vlees voor gebruiken, maar meestal wordt varkensvlees of kipfilet gebruikt. Souvlaki is heerlijk om te eten met een pitabroodje, frietjes, tzatziki, tomaat en rode ui. Ben je benieuwd hoe je dit heerlijke recept bereidt? Lees dan snel verder!

Lees meer...