•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Nieuwe demo dagen bekend voor 2024! - Meer info
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pesto aioli

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Saus
  • Dips
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 1 portie
  • Tijd: 10 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
    • 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
    • kneepje citroensap
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • snuf zout
    • 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
  • Benodigdheden
    • staafmixer met hoge beker

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

    Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

  3. Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/pesto-aioli

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Aperol Spritz

Wanneer je gaat barbecueën hoort er natuurlijk ook een lekker drankje bij! Daarom hebben we voor jullie het recept voor een heerlijke Aperol Spritz. Lees daarom snel verder!

Lees meer...
BBQ s'mores-board met poffertjes en aardbeien

Ben jij ook zo doel op zoetigheid? Dan is dit recept voor BBQ s'mores-board met poffertjes en aardbeien perfect voor jou! Lees snel verder!

Lees meer...
Zelfgemaakt stokbrood

Een heerlijk stokbrood kan uiteraard niet ontbreken bij de barbecue! Daarom vertellen we je in deze blog hoe je heerlijk, zelfgebakken stokbrood maakt. Lees snel verder!

Lees meer...