•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pesto aioli

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Saus
  • Dips
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 1 portie
  • Tijd: 10 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
    • 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
    • kneepje citroensap
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • snuf zout
    • 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
  • Benodigdheden
    • staafmixer met hoge beker

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

    Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

  3. Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/pesto-aioli

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...