•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pesto aioli

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Saus
  • Dips
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 1 portie
  • Tijd: 10 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
    • 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
    • kneepje citroensap
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • snuf zout
    • 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
  • Benodigdheden
    • staafmixer met hoge beker

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

    Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

  3. Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/pesto-aioli

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...