•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pesto aioli

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuerecept
  • Saus
  • Dips
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 1 portie
  • Tijd: 10 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
    • 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
    • kneepje citroensap
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • snuf zout
    • 2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
  • Benodigdheden
    • staafmixer met hoge beker

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je aioli te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

    Tip: is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

  3. Doe de aioli in een bakje en roer de pesto erdoorheen. En klaar is je pesto aioli: dippen maar!

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/pesto-aioli

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...