•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

Visspiesen met garnalen & inktvis

Visspiesen met garnalen & inktvis

Ben je op zoek naar een lekker visgerecht voor op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke visspiesen met garnalen en inktvis en verras jouw familie of vrienden met een overheerlijk gerecht, direct van de barbecue. Zet ‘m maar vast aan!

Visspiesen met garnalen & inktvis

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuegerechten
  • Visgerechten
  • Spiesen
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 12 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 2 tenen knoflook fijngesneden
    • 2 rode pepers zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 2 tl gemberpoeder
    • 3 tl paprikapoeder mild
    • 2 tl oregano gedroogd
    • 80 ml olijfolie + extra voor het bestrijken
    • 4 limoenen in 24 partjes
    • 24 garnalen groot, gepeld, staartjes eraan gelaten
    • 300 g pijlinktvis in reepjes van 3 cm
    • 400 g stevige visfilet in blokjes van 3 cm
    • 4 maïskolven
    • bladpeterselieblaadjes voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Heb je geen 12 metalen spiesen? Gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.
  2. Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.
  3. Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x. Wentel de spiesen door de marinade.
  4. Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.
  5. Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...