•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Visspiesen met garnalen & inktvis

Visspiesen met garnalen & inktvis

Ben je op zoek naar een lekker visgerecht voor op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke visspiesen met garnalen en inktvis en verras jouw familie of vrienden met een overheerlijk gerecht, direct van de barbecue. Zet ‘m maar vast aan!

Visspiesen met garnalen & inktvis

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Barbecuegerechten
  • Visgerechten
  • Spiesen
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 12 personen
  • Tijd: 1 uur
  • Ingrediënten
    • 2 tenen knoflook fijngesneden
    • 2 rode pepers zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 2 tl gemberpoeder
    • 3 tl paprikapoeder mild
    • 2 tl oregano gedroogd
    • 80 ml olijfolie + extra voor het bestrijken
    • 4 limoenen in 24 partjes
    • 24 garnalen groot, gepeld, staartjes eraan gelaten
    • 300 g pijlinktvis in reepjes van 3 cm
    • 400 g stevige visfilet in blokjes van 3 cm
    • 4 maïskolven
    • bladpeterselieblaadjes voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Heb je geen 12 metalen spiesen? Gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.
  2. Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.
  3. Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x. Wentel de spiesen door de marinade.
  4. Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.
  5. Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...