•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Stokbrood van de barbecue

Stokbrood van de barbecue

Stokbrood van de barbecue

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Stokbrood
  • Voorgerecht
  • Barbecuerecept
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 1 stokbrood
  • Tijd: 20 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 stokbrood
    • 125 gr kruidenroomkaas
    • 50 gr geraspte mozzarellakaas
    • Peterselie (voor de garnering)
  • Benodigdheden
    • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd het stokbrood schuin in en net niet helemaal door. Leg het gesneden stokbrood op een lang stuk aluminiumfolie.
  2. Besmeer de binnenzijde van de inkepingen met de kruidenroomkaas.
  3. Verdeel dan de mozzarellakaas ertussen.
  4. Leg het stokbrood op de aluminiumfolie op de barbecue. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is, anders heb je kans dat hij verbrandt aan de onderzijde. Kies voor een temperatuur van ca. 160 tot 180 graden. Doe de deksel van de barbecue dicht en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 5 tot 10 minuutjes.
  5. Serveer het stokbrood lekker warm van de barbecue en garneer met wat peterselie.
  6. Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood met kruidenboter en kaas er vanaf trekken tijdens het eten.
  7. Tip: je kunt ook afbak stokbrood voor dit recept gebruiken.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/stokbrood-van-de-bbq/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...
Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen

Toscaanse T-Bone steak met rucola en citroen is een smaakvol en stevig gerecht dat perfect is voor de barbecue. De malse steak krijgt een heerlijk rokerige smaak door het grillen, en de pittige rucola en frisse citroen zorgen voor een lekkere balans. De combinatie van het vlees, vuur en verse ingrediënten maken dit gerecht bijzonder. het is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend

Lees meer...