•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Stokbrood van de barbecue

Stokbrood van de barbecue

Stokbrood van de barbecue

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Stokbrood
  • Voorgerecht
  • Barbecuerecept
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Voorgerecht
  • Hoeveelheid: 1 stokbrood
  • Tijd: 20 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 stokbrood
    • 125 gr kruidenroomkaas
    • 50 gr geraspte mozzarellakaas
    • Peterselie (voor de garnering)
  • Benodigdheden
    • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd het stokbrood schuin in en net niet helemaal door. Leg het gesneden stokbrood op een lang stuk aluminiumfolie.
  2. Besmeer de binnenzijde van de inkepingen met de kruidenroomkaas.
  3. Verdeel dan de mozzarellakaas ertussen.
  4. Leg het stokbrood op de aluminiumfolie op de barbecue. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is, anders heb je kans dat hij verbrandt aan de onderzijde. Kies voor een temperatuur van ca. 160 tot 180 graden. Doe de deksel van de barbecue dicht en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 5 tot 10 minuutjes.
  5. Serveer het stokbrood lekker warm van de barbecue en garneer met wat peterselie.
  6. Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood met kruidenboter en kaas er vanaf trekken tijdens het eten.
  7. Tip: je kunt ook afbak stokbrood voor dit recept gebruiken.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/stokbrood-van-de-bbq/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...
Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...