•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Cheeseburger

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvleesrecept
  • Barbecuegerecht
  • Hamburgers
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 2 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 hamburgerbroodjes
    • 2 burgers
    • 4 plakken cheddar kaas
    • 1 handje sla
    • 1 rode ui
    • 2 augurken
    • 1 tomaat
  • Hamburgersaus

    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels ketchup
    • 1 snuf cayennepeper
    • 1 snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de saus door de ingrediënten goed door elkaar te mengen.
  2. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak deze in een pan. Snijd de tomaten en augurk in plakjes.
  3. Verhit een pan met een beetje olie of boter (of verwarm de bbq) en leg de hamburgers hierin of op. Bak de burgers een paar minuten aan een zijde en draai dan om. Leg een plakje cheddarkaas op de burgers en laat deze iets zacht worden.
  4. Snijd de broodjes open (rooster eventueel de binnenzijde lichtjes aan). Verdeel een beetje sla op de onderzijde van de broodjes. Leg hier een plakje cheddarkaas op.
  5. Leg hier de burger met cheddar kaas op en verdeel de plakjes tomaat, augurk en gebakken ui hierover. Top de burger af met de hamburgersaus en dek af met de bovenzijde van het broodje. Ook lekker met wat frietjes en/of salade erbij.
  6. Tip: Neem een vegaburger voor een vegetarische variant.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/cheeseburger-maken/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...