•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Cheeseburger

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Rundvleesrecept
  • Barbecuegerecht
  • Hamburgers
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 2 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 hamburgerbroodjes
    • 2 burgers
    • 4 plakken cheddar kaas
    • 1 handje sla
    • 1 rode ui
    • 2 augurken
    • 1 tomaat
  • Hamburgersaus

    • 2 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels ketchup
    • 1 snuf cayennepeper
    • 1 snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de saus door de ingrediënten goed door elkaar te mengen.
  2. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en bak deze in een pan. Snijd de tomaten en augurk in plakjes.
  3. Verhit een pan met een beetje olie of boter (of verwarm de bbq) en leg de hamburgers hierin of op. Bak de burgers een paar minuten aan een zijde en draai dan om. Leg een plakje cheddarkaas op de burgers en laat deze iets zacht worden.
  4. Snijd de broodjes open (rooster eventueel de binnenzijde lichtjes aan). Verdeel een beetje sla op de onderzijde van de broodjes. Leg hier een plakje cheddarkaas op.
  5. Leg hier de burger met cheddar kaas op en verdeel de plakjes tomaat, augurk en gebakken ui hierover. Top de burger af met de hamburgersaus en dek af met de bovenzijde van het broodje. Ook lekker met wat frietjes en/of salade erbij.
  6. Tip: Neem een vegaburger voor een vegetarische variant.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/cheeseburger-maken/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...