•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Pulled jackfruit wraps

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Vegetarisch
  • Barbecuerecept
  • Gezond

Pulled jackfruit wraps

  • Niveau: Moeilijk
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 2 personen
  • Tijd: 40 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 medium wraps
    • 280 gr jackfruit uit blik
    • 130 gr zwarte bonen uit blik
    • 1 ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 60 gr barbecuesaus
    • 100 ml water
    • 1 avocado
    • 2 tomaten
    • 0.5 mango
    • 1 limoen
    • Handje verse koriander
    • 100 ml ongezoete sojayoghurt
    • 50 gr gemengde sla
    • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel uienpoeder

Bereidingswijze

  1. Spoel de jackfruit af en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ook de zwarte bonen af en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verwijder de harde delen van de jackfruit en gebruik je vingers of een vork om de jackfruit uit elkaar te trekken.
  2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak even mee. Doe de barbecuesaus samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en water in de pan. Roer goed door en laat circa 20 minuten zachtjes op het vuur staan. Roer regelmatig door en voeg na 10 minuten de zwarte bonen toe.
  3. Snijd ondertussen de tomaat en mango in stukjes en snijd de koriander fijn. Meng dit in een kom samen met het sap van ½ limoen, peper en zout.
  4. In een andere kom, pers 1 teentje knoflook uit en meng dit samen met de ongezoete sojayoghurt, sap van ½ limoen, peper en zout. Snijd de avocado in plakjes.
  5. Verwarm de wraps in een droge koekenpan circa 10 seconden per kant. Verdeel wat gemengde sla over de wraps, schep wat van de jackfruit erop. Maak de wraps af met de mangosalsa, avocado en de knoflookdressing. Serveer eventueel met wat extra partjes limoen en koriander.
  6. Tip: check of de BBQ saus vegan is voor een vegan maaltijd.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/barbecue-pulled-jackfruit-wraps/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...