•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Gemarineerde kastanjechampignons

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht
  • Recept met groenten
  • Barbecuerecept
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 2,5 uur
  • Ingrediënten
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel honing
    • 400 gram kastanjechampignons (schoongemaakt)
    • 1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Meng voor de marinade de sojasaus, knoflook, sesamolie, balsamicoazijn, olijfolie en honing. Roer de kastanjechampignons erdoor en laat minimaal 2 uur marineren. Schep regelmatig om.
  2. Steek de barbecue aan. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  3. Bak de champignons in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin aan de zijkant van de barbecue, zodat ze niet verbranden. Leg de champignons op een schaaltje en bestrooi met de sesam.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/gemarineerde-kastanjechampignons-van-de-barbecue/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...