•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Crème brûlée

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Dessert
  • Barbecuerecept
  • Zoet
  • Niveau: Moeilijk
  • Gang: Dessert
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 40
  • Ingrediënten
    • 1 vanillestokje 
    • 500 ml room
    • 240 ml eigeel 
    • 200 g suiker
    • 6 el rietsuiker 
  • Benodigdheden
    • Kernthermometer
    • 4 ramequins
    • Plate Setter
    • One Minute Lighter

Bereidingswijze

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Giet de room in een pan, voeg het merg en stokje toe en breng langzaam aan de kook. 
  2. Klop ondertussen in een kom het eigeel met de gewone suiker tot een gladde massa. 
  3. Vis het vanillestokje uit de room en giet de room al roerend bij de eiermassa in de kom. 
  4. Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam tot het iets dikker begint te worden 
  5. (circa 65 °C). Haal de pan van het vuur en laat het geheel afgedekt een nacht in de koelkast staan. 
  6. Vul de ramequins tot net onder de rand met de crème brûlée en zet ze in een ovenschaal. Giet zo veel kokend water in de schaal dat de ramequins tot net onder de rand onderstaan. 
  7. Zet de ovenschaal op The Bastard, doe de deksel dicht en gaar de crème brûlée 30 tot 40 minuten tot die net niet meer vloeibaar is (wiebel een beetje met de schaal om dit te controleren). Haal de ramequins uit het water en laat de crème brûlée volledig afkoelen. 
  8. Verdeel de rietsuiker over de crème brûlée en laat het teveel eraf glijden. Smelt de suiker met de One Minute Lighter en laat hem karamelliseren. 

Bron: https://thebastard.com/recepten/creme-brulee/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...