•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Crème brûlée

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Dessert
  • Barbecuerecept
  • Zoet
  • Niveau: Moeilijk
  • Gang: Dessert
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 40
  • Ingrediënten
    • 1 vanillestokje 
    • 500 ml room
    • 240 ml eigeel 
    • 200 g suiker
    • 6 el rietsuiker 
  • Benodigdheden
    • Kernthermometer
    • 4 ramequins
    • Plate Setter
    • One Minute Lighter

Bereidingswijze

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Giet de room in een pan, voeg het merg en stokje toe en breng langzaam aan de kook. 
  2. Klop ondertussen in een kom het eigeel met de gewone suiker tot een gladde massa. 
  3. Vis het vanillestokje uit de room en giet de room al roerend bij de eiermassa in de kom. 
  4. Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam tot het iets dikker begint te worden 
  5. (circa 65 °C). Haal de pan van het vuur en laat het geheel afgedekt een nacht in de koelkast staan. 
  6. Vul de ramequins tot net onder de rand met de crème brûlée en zet ze in een ovenschaal. Giet zo veel kokend water in de schaal dat de ramequins tot net onder de rand onderstaan. 
  7. Zet de ovenschaal op The Bastard, doe de deksel dicht en gaar de crème brûlée 30 tot 40 minuten tot die net niet meer vloeibaar is (wiebel een beetje met de schaal om dit te controleren). Haal de ramequins uit het water en laat de crème brûlée volledig afkoelen. 
  8. Verdeel de rietsuiker over de crème brûlée en laat het teveel eraf glijden. Smelt de suiker met de One Minute Lighter en laat hem karamelliseren. 

Bron: https://thebastard.com/recepten/creme-brulee/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...