•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Crème brûlée

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Dessert
  • Barbecuerecept
  • Zoet
  • Niveau: Moeilijk
  • Gang: Dessert
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 40
  • Ingrediënten
    • 1 vanillestokje 
    • 500 ml room
    • 240 ml eigeel 
    • 200 g suiker
    • 6 el rietsuiker 
  • Benodigdheden
    • Kernthermometer
    • 4 ramequins
    • Plate Setter
    • One Minute Lighter

Bereidingswijze

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Giet de room in een pan, voeg het merg en stokje toe en breng langzaam aan de kook. 
  2. Klop ondertussen in een kom het eigeel met de gewone suiker tot een gladde massa. 
  3. Vis het vanillestokje uit de room en giet de room al roerend bij de eiermassa in de kom. 
  4. Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam tot het iets dikker begint te worden 
  5. (circa 65 °C). Haal de pan van het vuur en laat het geheel afgedekt een nacht in de koelkast staan. 
  6. Vul de ramequins tot net onder de rand met de crème brûlée en zet ze in een ovenschaal. Giet zo veel kokend water in de schaal dat de ramequins tot net onder de rand onderstaan. 
  7. Zet de ovenschaal op The Bastard, doe de deksel dicht en gaar de crème brûlée 30 tot 40 minuten tot die net niet meer vloeibaar is (wiebel een beetje met de schaal om dit te controleren). Haal de ramequins uit het water en laat de crème brûlée volledig afkoelen. 
  8. Verdeel de rietsuiker over de crème brûlée en laat het teveel eraf glijden. Smelt de suiker met de One Minute Lighter en laat hem karamelliseren. 

Bron: https://thebastard.com/recepten/creme-brulee/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...
Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...