•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

French toast

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Ontbijtrecept
  • Zoete recepten
  • Barbecuerecept
  • Niveau: Medium
  • Gang: Ontbijt
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 1,25 uur
  • Ingrediënten
    • 4 grote eieren
    • Baileys Irish Cream
    • 60 ml melk
    • 1 el bruine suiker
    • ¼ tl kaneel
    • 3 bananen
    • 6 el boter
    • 2 el rietsuiker
    • 30 ml bourbon (of whisky)
    • 8 plakken brioche
    • 16 plakken gerookt ontbijtspek, krokant uitgebakken
    • 4 el ahornsiroop
    • 4 el crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de ingrediënten voor het French toast-mengsel en zet opzij.
  2. Pel de bananen en halveer ze. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak op hoog vuur kort de bananen aan. Voeg al snel de rietsuiker toe, laat karamelliseren en flambeer dan met de bourbon. Haal van het vuur en houd de bananen warm in de oven. De truc met de bananen is dat je heet en snel werkt zodat ze nog een beetje structuur houden. Bak je ze te langzaam, dan worden ze heel zacht en mushy – ook lekker, maar lastig stapelen straks.
  3. Doop de plakken brioche in het French Toast-mengsel, draai om en zorg ervoor dat beide kanten zich goed volzuigen. Verhit opnieuw wat boter in de (schoongemaakte) koekenpan en bak de plakken brioche per twee of drie goudbruin. Houd ze in de tussentijd warm in de oven.
  4. Als alle plakken brood gebakken zijn, is het tijd om je toren te gaan stapelen: French Toast, gebakken banaan, krokante bacon. Overgiet tussendoor met wat ahornsiroop. Maak het geheel af met wat crème fraîche en geniet ervan!

Bron: https://thebastard.com/recepten/bourbon-bacon-banana-french-toast/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Buikspek van de BBQ met ananassaus

Ben jij op zoek naar een heerlijk gerecht met een unieke smaak? Probeer dan dit recept met buikspek van de BBQ met ananassaus! Ben je benieuwd hoe je dit recept bereidt? Lees dan verder!

Lees meer...
Bavette met chimichurri

Bavette is een heerlijk, mals stuk vlees dat afkomstig is van de koe. Het vlees heeft een grove structuur en is perfect om te bereiden op de barbecue. Ben je benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus

Vandaag vertellen we je hoe je Picanha Steak met gebakken Paddenstoelen en Vinaigrette met Rode Wijn saus bereidt op de barbecue. Ben je benieuwd naar dit overheerlijke recept? Lees dan snel verder!

Lees meer...