•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Kruidige zoete aardappelpartjes met aioli

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht
  • Barbecuerecept
  • Groenten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 theelepel milde paprikapoeder
    • 0.25 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel komijn (gemalen)
    • 0.5 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 600 gram zoete aardappels (schoongeboend, in stukjes van 1 cm)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 takjes peterselie (fijngehakt)
    • 100 gram aioli
  • Benodigdheden
    • Barbecue
    • Aluminium grillschaal

Bereidingswijze

  1. Meng voor de rub het paprikapoeder met de chilipoeder, de komijn, het knoflookpoeder en de tijm.
  2. Meng de zoete aardappelpartjes met de rub en de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel over een aluminium grillschaal.
  3. Rooster de aardappelpartjes op een matig hete barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig en sluit de barbecue eventueel met een deksel.
  4. Schep de gegrilde zoete aardappelpartjes over op een andere schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aioli om te dippen.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/kruidige-zoete-aardappelpartjes-met-aioli/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...
Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...