•  

Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Kruidige zoete aardappelpartjes met aioli

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht
  • Barbecuerecept
  • Groenten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 theelepel milde paprikapoeder
    • 0.25 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel komijn (gemalen)
    • 0.5 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 600 gram zoete aardappels (schoongeboend, in stukjes van 1 cm)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 takjes peterselie (fijngehakt)
    • 100 gram aioli
  • Benodigdheden
    • Barbecue
    • Aluminium grillschaal

Bereidingswijze

  1. Meng voor de rub het paprikapoeder met de chilipoeder, de komijn, het knoflookpoeder en de tijm.
  2. Meng de zoete aardappelpartjes met de rub en de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel over een aluminium grillschaal.
  3. Rooster de aardappelpartjes op een matig hete barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig en sluit de barbecue eventueel met een deksel.
  4. Schep de gegrilde zoete aardappelpartjes over op een andere schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer met de aioli om te dippen.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/kruidige-zoete-aardappelpartjes-met-aioli/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...
Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...