•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

S'mores-board met poffertjes en aardbeien

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Desserts
  • BBQ-recept
  • Zoete recepten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Dessert
  • Hoeveelheid: 12 porties
  • Tijd: Loos
  • Ingrediënten
    • BBQ marshmallows
    • 125 gram verse aardbeien
    • 12 melkchocolade matinettes
    • 12 poffertjes
    • 12 digestive koekjes
    • 30 gram nougatine in bakje
  • Benodigdheden
    • barbecue
    • tapasprikkers of spiesjes

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Rijg de marshmallows aan het uiteinde van de tapasprikkers. Zorg ervoor dat de prikker niet uitsteekt, om te voorkomen dat deze verbrandt op de barbecue. Halveer de aardbeien in de lengte.
  2. Plaats de marshmallowprikkers, matinettes, poffertjes en koekjes op een borrelplank. Doe de aardbeien en de nougatine in aparte bakjes en zet deze ook op de plank.
  3. Rooster de marshmallows boven de barbecue tot ze lichtbruin zijn. Draai ze constant om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig roosteren. Leg een matinette op een koekje of poffertje, plaats daarop de geroosterde marshmallow en dek af met nog een koekje of poffertje. Dit is een s'more. Varieer met verschillende smaken door aardbeien of nougatine toe te voegen.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200082/bbq-s-mores-board-met-poffertjes-en-aardbeien

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...
Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...