•  
Bekijk ook onze December deals! - Klik hier!

S'mores-board met poffertjes en aardbeien

3 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Desserts
  • BBQ-recept
  • Zoete recepten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Dessert
  • Hoeveelheid: 12 porties
  • Tijd: Loos
  • Ingrediënten
    • BBQ marshmallows
    • 125 gram verse aardbeien
    • 12 melkchocolade matinettes
    • 12 poffertjes
    • 12 digestive koekjes
    • 30 gram nougatine in bakje
  • Benodigdheden
    • barbecue
    • tapasprikkers of spiesjes

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Rijg de marshmallows aan het uiteinde van de tapasprikkers. Zorg ervoor dat de prikker niet uitsteekt, om te voorkomen dat deze verbrandt op de barbecue. Halveer de aardbeien in de lengte.
  2. Plaats de marshmallowprikkers, matinettes, poffertjes en koekjes op een borrelplank. Doe de aardbeien en de nougatine in aparte bakjes en zet deze ook op de plank.
  3. Rooster de marshmallows boven de barbecue tot ze lichtbruin zijn. Draai ze constant om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig roosteren. Leg een matinette op een koekje of poffertje, plaats daarop de geroosterde marshmallow en dek af met nog een koekje of poffertje. Dit is een s'more. Varieer met verschillende smaken door aardbeien of nougatine toe te voegen.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200082/bbq-s-mores-board-met-poffertjes-en-aardbeien

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...