•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

BBQ haloumi met watermeloen salsa

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Bijgerecht
  • Vegetarische gerechten
  • Salade
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 2 personen
  • Tijd: 15 minuten
  • Ingrediënten
    • 200 gr haloumi
    • 250 gr watermeloen
    • 2 takjes munt
    • ½ komkommer
    • 1 rode ui
  • Benodigdheden
    • BBQ of grillpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de watermeloen in kleine blokjes. Snijd de komkommer in de lengte in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Halveer elk kwart opnieuw en snijd de komkommer in kleine stukjes.
  2. Snipper de rode ui fijn. Hak ook de munt fijn.
  3. Meng de watermeloen, komkommer, rode ui en munt in een kom.
  4. Snijd plakken van de halloumi en grill deze voorzichtig op de barbecue of in een grillpan. Als je de halloumi op de barbecue grilt, kun je een stuk aluminiumfolie gebruiken om te voorkomen dat de kaas tussen de roosters valt.
  5. Serveer de gegrilde halloumi met de watermeloensalsa.

Bron: https://jaimyskitchen.nl/recepten/bbq-haloumi-met-watermeloen-salsa

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gas-BBQ in de herfst: snel, warm en gezellig

De herfst is echt een mooi seizoen. De lucht is fris, de bladeren worden rood, geel en oranje en de avonden zijn gezellig. Dat betekent niet dat je je BBQ meteen moet opbergen. Juist nu is een gas-BBQ superhandig. Je steekt hem snel aan, je regelt de temperatuur precies zoals je wilt en hij geeft veel minder rook. Zo kun je lekker buiten koken, zonder gedoe, en je gerechten perfect garen.

Lees meer...
Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...