
- Niveau: Makkelijk
- Gang: Bijgerecht
- Hoeveelheid: 2 personen
- Tijd: 15 minuten
- Ingrediënten
- 650 gr biefstuk
- 250 ml bbq saus
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
- Chipotleboter
- 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 2 tl gehakte chipotle in adobo saus
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- Handje verse peterselie
- Zout
- Maïssalsa
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 0,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gr maïs (uit blik)
- Sap van een halve limoen
- Handje verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Maak eerst de chipotleboter. Roer de boter zacht en voeg de gehakte knoflook, gehakte chipotle, het sap van een halve limoen, een snufje zout en wat gehakte peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
- Voor de salsa, snijd de tomaten in stukjes zonder zaadlijsten. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng dit alles samen met de maïs in een kom. Breng de salsa op smaak met limoensap, peper, zout en gehakte peterselie.
- Snijd de biefstuk in blokjes van 4x4 cm en rijg ze op de stokjes. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Grill de spiezen op de barbecue of in een grillpan gedurende ongeveer 10 minuten tot ze medium gaar zijn. Bestrijk de spiezen na het grillen met barbecuesaus.
- Serveer de barbecuespiezen met de chipotleboter en de Mexicaanse salsa.
Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/biefstuk-bbq-spiesen