•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Biefstuk barbecuespiesen

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Biefstukrecepten
  • Spiesen
  • Barbecuerecepten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 2 personen
  • Tijd: 15 minuten
  • Ingrediënten
    • 650 gr biefstuk
    • 250 ml bbq saus
    • Peper en zout
    • 3 el olijfolie
  • Chipotleboter
    • 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
    • 2 tl gehakte chipotle in adobo saus
    • 1 teentje knoflook
    • Sap van een halve limoen
    • Handje verse peterselie
    • Zout
  • Maïssalsa
    • 1 avocado
    • 2 tomaten
    • 0,5 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 75 gr maïs (uit blik)
    • Sap van een halve limoen
    • Handje verse peterselie
    • Peper en zout
    • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de chipotleboter. Roer de boter zacht en voeg de gehakte knoflook, gehakte chipotle, het sap van een halve limoen, een snufje zout en wat gehakte peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
  2. Voor de salsa, snijd de tomaten in stukjes zonder zaadlijsten. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng dit alles samen met de maïs in een kom. Breng de salsa op smaak met limoensap, peper, zout en gehakte peterselie.
  3. Snijd de biefstuk in blokjes van 4x4 cm en rijg ze op de stokjes. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Grill de spiezen op de barbecue of in een grillpan gedurende ongeveer 10 minuten tot ze medium gaar zijn. Bestrijk de spiezen na het grillen met barbecuesaus.
  4. Serveer de barbecuespiezen met de chipotleboter en de Mexicaanse salsa.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/biefstuk-bbq-spiesen

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Witte vis gemarineerd met honing en citroen

Deze witte vis met een marinade van honing en citroen is perfect voor een zomerse avond. De vis is lekker zacht en krijgt een frisse en lichtzoete smaak. Simpel, maar net even anders. Zin in iets lekkers van de BBQ? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Garnalen taco's met gegrilde maïs salsa

Deze lekkere garnalen taco’s zijn perfect voor een zomerse avond. De garnalen krijgen op de barbecue een licht geroosterde smaak die heerlijk past bij de zoete knapperige maïs salsa. Een beetje limoen en een snufje chili zorgen voor een frisse en pittige twist. Samen vormen ze een luchtig, smaakvol gerecht dat net even anders is. Zin in iets lekkers van de barbecue dat makkelijk te maken is? Lees dan snel verder

Lees meer...
gerookte zalm met wasabi

Deze verfijnde en smaakvolle gerookte zalm krijgt op de barbecue een subtiele rooksmaak die perfect samengaat met de pittige kick van wasabi. De marinade zorgt voor een frisse, licht pittige twist, zonder de zachte structuur van de zalm te overheersen. Het resultaat is een elegant gerecht met een perfecte balans tussen mild, rokerig en scherp- ideaal voor een zomerse avond met net dat beetje extra flair. Benieuwd naar dit bijzondere BBQ-recept? Lees dan snel verder.

Lees meer...