•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Biefstuk barbecuespiesen

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Biefstukrecepten
  • Spiesen
  • Barbecuerecepten
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 2 personen
  • Tijd: 15 minuten
  • Ingrediënten
    • 650 gr biefstuk
    • 250 ml bbq saus
    • Peper en zout
    • 3 el olijfolie
  • Chipotleboter
    • 125 gr roomboter (kamertemperatuur)
    • 2 tl gehakte chipotle in adobo saus
    • 1 teentje knoflook
    • Sap van een halve limoen
    • Handje verse peterselie
    • Zout
  • Maïssalsa
    • 1 avocado
    • 2 tomaten
    • 0,5 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 75 gr maïs (uit blik)
    • Sap van een halve limoen
    • Handje verse peterselie
    • Peper en zout
    • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de chipotleboter. Roer de boter zacht en voeg de gehakte knoflook, gehakte chipotle, het sap van een halve limoen, een snufje zout en wat gehakte peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
  2. Voor de salsa, snijd de tomaten in stukjes zonder zaadlijsten. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng dit alles samen met de maïs in een kom. Breng de salsa op smaak met limoensap, peper, zout en gehakte peterselie.
  3. Snijd de biefstuk in blokjes van 4x4 cm en rijg ze op de stokjes. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Grill de spiezen op de barbecue of in een grillpan gedurende ongeveer 10 minuten tot ze medium gaar zijn. Bestrijk de spiezen na het grillen met barbecuesaus.
  4. Serveer de barbecuespiezen met de chipotleboter en de Mexicaanse salsa.

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/recept/biefstuk-bbq-spiesen

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...