•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Ceasarsalade

2 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Saladerecept
  • Caesarsalade
  • Bijgerecht
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 300 gram kipdijfiletlapjes
    • 4 kropjes
    • babyromaine
    • 3 eetlepel milde olijfolie
    • 3 eetlepel caesardressing
    • 40 gram naturel croutons
    • 60 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • Benodigdheden
    • barbecue

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Grill de kippendijfilets 10 tot 12 minuten op de hete barbecue en keer ze regelmatig. Snijd ondertussen de babyromaine kroppen in de lengte in kwarten. Bestrijk de sla met olijfolie en grill de parten 3 tot 4 minuten, eventueel in delen, en keer ze regelmatig.
  2. Verdeel de gegrilde sla over een schaal en besprenkel met caesardressing. Snijd de gegrilde kip in repen en verdeel deze over de sla. Bestrooi het geheel met croutons en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200056/bbq-ceasar-salade

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Griezelig genieten: Halloween op de BBQ

Halloween draait om een beetje spanning, een beetje humor en natuurlijk lekker eten. Als de  kinderen op jacht gaan naar snoep, kun jij de BBQ aansteken en iets lekkers op tafel toveren. Want eerlijk: wat is er leuker dan eten dat er een beetje eng uitziet, maar ook nog eens superlekker smaakt?

Of je nu een gasbarbecue, houtskool of kamado gebruikt: met een beetje creativiteit maak je van jouw grill de ster van Halloween. Wij delen twee makkelijke, spannende gerechten die je in een handomdraai maakt en waarmee je sowieso de show steelt bij je gasten.

Lees meer...
Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...