•  
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Saladerecepten
  • Vegetarische gerechten
  • Bijgerecht
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    •  500 gram vastkokende aardappels (klein) of
    •  500 gram krieltjes met schil
    •  1 rode ui (fijngesnipperd)
    •  500 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
    •  175 gram kapperappeltjes
    •  100 gram zwarte olijven (zonder pit)
    •  1 citroen
    •  4 eetlepels olijfolie extra vergine
    •  10 basilicumblaadjes
    •  3 takjes oregano
    •  zeezout
  • Benodigdheden
    • barbecue

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in hun schil in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en halveer ze vervolgens.
  2. Doe de aardappels samen met de ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de kappertjes (of appelkappertjes) en zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de helft van de citroen uit over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie en meng alles goed door elkaar.
  3. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze samen met de oreganoblaadjes over de salade. Breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Tips: Vervang de rode ui in dit recept door 3 sjalotjes. Voor een niet-vegetarische variant kun je 8 in de lengte gehalveerde ansjovisfilets toevoegen.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/aardappelsalade-met-kappertjes-kerstomaten-en-citroen-basilicumdressing/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Waarom je BBQ onderhouden zo belangrijk is

Een barbecue koop je niet voor één zomer. Het is een investering waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Vet, roest en etensresten die achterblijven kunnen je barbecue flink aantasten als je er niks aan doet. Even schoonmaken en beschermen kost misschien wat tijd, maar volgend jaar steek je hem zo weer aan zonder problemen.

Lees meer...
Late zomer BBQ recepten: de smaken van september op de grill

De zomer is bijna voorbij, maar september heeft vaak nog genoeg warme dagen om lekker buiten te zitten. Het wordt ’s avonds wel sneller fris, maar dat maakt een BBQ juist extra gezellig. Dit is het moment om te koken met producten van het seizoen. Denk aan pompoen, vijgen, appels en maïs: ze geven je gerechten al een beetje een herfstgevoel, maar zonder dat je meteen in de winterstand hoeft. In deze blog delen wij 3 lekkere BBQ-recepten waarmee je het seizoen net wat langer doortrekt en je vrienden of familie kunt verrassen met nieuwe smaken.

Lees meer...
Kamado Joe vs. GRLLR Kamado – Welke past bij jou?

Barbecueën is meer dan alleen eten maken. Het is de geur van vlees, samen buiten zijn en soms iets nieuws proberen. Als je een kamado zoekt, kom je vaak uit bij Kamado Joe en GRLLR. Beide merken maken goede kamado’s die je helpen om lekkere maaltijden te bereiden en samen van het buiten koken te genieten.

Lees meer...