•  
Gebruik code BF25 en ontvang 7,5% korting op het gehele assortiment! - Klik hier!
Bekijk ook onze Super Black Friday deals! - Klik hier!
Bij elke bestelling ontvang je een gratis Black Friday Gift - Klik hier!

Titel van nieuws

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Saladerecepten
  • Vegetarische gerechten
  • Bijgerecht
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    •  500 gram vastkokende aardappels (klein) of
    •  500 gram krieltjes met schil
    •  1 rode ui (fijngesnipperd)
    •  500 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
    •  175 gram kapperappeltjes
    •  100 gram zwarte olijven (zonder pit)
    •  1 citroen
    •  4 eetlepels olijfolie extra vergine
    •  10 basilicumblaadjes
    •  3 takjes oregano
    •  zeezout
  • Benodigdheden
    • barbecue

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in hun schil in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en halveer ze vervolgens.
  2. Doe de aardappels samen met de ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de kappertjes (of appelkappertjes) en zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de helft van de citroen uit over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie en meng alles goed door elkaar.
  3. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze samen met de oreganoblaadjes over de salade. Breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Tips: Vervang de rode ui in dit recept door 3 sjalotjes. Voor een niet-vegetarische variant kun je 8 in de lengte gehalveerde ansjovisfilets toevoegen.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/aardappelsalade-met-kappertjes-kerstomaten-en-citroen-basilicumdressing/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

T-bone steak van de barbecue

Wil je jouw barbecuegerechten naar een hoger niveau tillen zonder uren in de keuken te staan? Deze T-bone steak bewijst hoe simpel het kan zijn om thuis een perfect gegaarde, restaurantwaardige steak te bereiden. Met een krachtige knoflookrub, hoge hitte en een korte, strakke bereiding creëer je een sappige smaakbom die meteen indruk maakt.

Als je in weinig tijd groots wilt koken en je gasten wilt verrassen met een echte klassieker van de grill, dan is dit hét recept om te lezen.

Lees meer...
Sinterklaasrecepten van de BBQ: hartig, zoet en feestelijk

Als Sinterklaas weer in het land is, draait het meestal om chocolade, pepernoten en schuimpjes. Maar wie graag buiten kookt, weet dat je ook in deze tijd van het jaar prima de BBQ kunt aansteken. De geur van houtrook, een warm vuurtje en iets lekkers op het rooster maken de koude avonden juist extra gezellig. Daarom hebben we drie gerechten die perfect passen bij de feestdagen: een hartige gehaktletter, een speculaas-peer cake en gevulde speculaas. Allemaal te maken op de BBQ, maar ook geschikt voor in de oven als het weer even niet meewerkt.

Lees meer...
Winterbarbecue: zo maak je er een warm succes van

De meeste mensen denken bij barbecueën aan lange zomeravonden, maar echte grillliefhebbers weten beter: in de winter is het minstens zo gezellig. De frisse lucht, het knisperende vuur en een warme glühwein in je hand zorgen voor een unieke sfeer. Met een beetje voorbereiding wordt jouw winterbarbecue een traditie waar je elk jaar naar uitkijkt.

In deze blog lees je waarom barbecueën in de winter zo bijzonder is, welke barbecue het meest geschikt is en hoe je ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, ook bij kou of sneeuw.

Lees meer...