•  

Door drukte kan de levertijd langer zijn. Onze excuses voor het ongemak! - Meer info
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Saladerecepten
  • Vegetarische gerechten
  • Bijgerecht
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    •  500 gram vastkokende aardappels (klein) of
    •  500 gram krieltjes met schil
    •  1 rode ui (fijngesnipperd)
    •  500 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
    •  175 gram kapperappeltjes
    •  100 gram zwarte olijven (zonder pit)
    •  1 citroen
    •  4 eetlepels olijfolie extra vergine
    •  10 basilicumblaadjes
    •  3 takjes oregano
    •  zeezout
  • Benodigdheden
    • barbecue

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in hun schil in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en halveer ze vervolgens.
  2. Doe de aardappels samen met de ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de kappertjes (of appelkappertjes) en zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de helft van de citroen uit over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie en meng alles goed door elkaar.
  3. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze samen met de oreganoblaadjes over de salade. Breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Tips: Vervang de rode ui in dit recept door 3 sjalotjes. Voor een niet-vegetarische variant kun je 8 in de lengte gehalveerde ansjovisfilets toevoegen.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/aardappelsalade-met-kappertjes-kerstomaten-en-citroen-basilicumdressing/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Bakbananen met rum en munt

Wil je eens wat verrassends bereiden op de barbecue? Wat dacht je van bakbananen met rum en munt! We vertellen je graag hoe je dit heerlijk recept eenvoudig bereidt op de barbecue. Lees snel verder!

Lees meer...
Herfststoof

Ben je op zoek naar een heerlijk herfstig recept voor de barbecue? Wat dacht je van een verrukkelijke herfststoof? Lees snel verder!

Lees meer...
Barbecueën in het najaar

Je denkt vast dat barbecueën alleen in de zomer kan, als de zon schijnt en het warm buiten is. Maar dat is niet waar! Veel mensen barbecueën het hele jaar door. Buiten koken heeft namelijk een unieke charme. Je kunt ieder seizoen de lekkerste gerechten op tafel zetten! Trek warme kleding aan, zorg dat jouw barbecue droog staat en steek het vuur aan!

Lees meer...