•  

Profiteer van 5% korting op Boretti - Gebruik de code BORETTI5
Hulp nodig? - Doe de keuzehulp
Showroom 7 dagen per week geopend - Bekijk openingstijden

Titel van nieuws

7 minuten lezen

Deel dit artikel op: ­­

  • Saladerecepten
  • Vegetarische gerechten
  • Bijgerecht
  • Niveau: Makkelijk
  • Gang: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Tijd: 25 minuten
  • Ingrediënten
    •  500 gram vastkokende aardappels (klein) of
    •  500 gram krieltjes met schil
    •  1 rode ui (fijngesnipperd)
    •  500 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
    •  175 gram kapperappeltjes
    •  100 gram zwarte olijven (zonder pit)
    •  1 citroen
    •  4 eetlepels olijfolie extra vergine
    •  10 basilicumblaadjes
    •  3 takjes oregano
    •  zeezout
  • Benodigdheden
    • barbecue

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in hun schil in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en halveer ze vervolgens.
  2. Doe de aardappels samen met de ui en tomaatjes in een schaal. Voeg de kappertjes (of appelkappertjes) en zwarte olijven toe. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de helft van de citroen uit over de salade. Besprenkel de salade met olijfolie en meng alles goed door elkaar.
  3. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze samen met de oreganoblaadjes over de salade. Breng op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Tips: Vervang de rode ui in dit recept door 3 sjalotjes. Voor een niet-vegetarische variant kun je 8 in de lengte gehalveerde ansjovisfilets toevoegen.

Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/aardappelsalade-met-kappertjes-kerstomaten-en-citroen-basilicumdressing/

Populaire producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Shakshuka

Deze shakshuka is perfect voor de warmere dagen die eraan komen. De kruidige tomatensaus en zacht gegaarde eitjes krijgen op de barbecue een heerlijke rokerige smaak. Serveer ‘m met wat vers brood en je hebt een zomerse maaltijd om van te genieten in de tuin of op het balkon. Zin in iets makkelijks, vegetarisch en verrassend van de barbecue? Lees dan snel verder!

Lees meer...
Gegrilde kipvleugels met romige briedip

Pasen is het perfecte moment om samen te genieten van heerlijke gerechten. Deze gegrilde kipvleugels met een romige briedip zijn een verrassende toevoeging aan je paasmenu. Ze combineren het sappige van kip mat de zachte, volle smaak van gesmolten brie. Ideaal als bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank!

Lees meer...
BBQ kipkluifjes met butterchickendip

Deze sappige en pittige BBQ-kipkluifjes zijn geïnspireerd op butter chicken. De marinade geeft niet alleen smaak aan de kip, maar dient ook als dip. Zo geniet je van een perfect gebalanceerde combinatie van kruidig en romig, met een heerlijke rokerige touch van de barbecue. Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan snel verder 

Lees meer...